Cap de setmana: Entre lletres feministes i la cursa de l’any!

09/03/2017 13:16 h

Redacció

Festes musicals, esportives i de cultura popular. De propostes, n’hi ha per a tots els gustos i públics aquest cap de setmana. Teniu una cita a Nou Barris, on dissabte al vespre se celebra el concert reivindicatiu que clourà els actes del Dia Internacional de les Dones del 8 de març. L’esport marcarà també el ritme de les jornades de dissabte i diumenge amb una edició històrica de la Zurich Marató de Barcelona, que inclou nombroses activitats paral·leles. Al Raval, la cultura popular serà la protagonista amb la cercavila i l’espectacle de foc que tindrà lloc dissabte a la tarda en honor a santa Madrona, copatrona de la ciutat.

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

La música és un bon instrument per fer arribar la reivindicació feminista a tothom i en especial al públic més jove. Aquest és l’objectiu que persegueixen les lletres dels temes que sonaran al primer concert que s’inclou dins el programa d’activitats del Dia Internacional de les Dones. La Otra, Les Sueques, Monique Makon i Bad Gyal, quatre grups que representen gèneres musicals molt diferents, oferiran una actuació gratuïta a la plaça Major de Nou Barris dissabte a les 20.00 hores. Abans de l’espectacle musical, a partir de les 17.30 hores, es podrà visitar a la mateixa plaça la mostra “Dones creadores”, en què s’exhibiran treballs artístics de dones barcelonines.

Una marató històrica amb actes per a totes les edats

Amb motiu de la 39a edició de la Zurich Marató de Barcelona, l’esport i l’atletisme seran els protagonistes de l’agenda del cap de setmana. S’han programat un bon grapat d’actes per a tots els públics coincidint amb la commemoració dels 25 anys de la marató dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. El tret de sortida tindrà lloc divendres amb l’obertura de la fira Expo Sports, una de les més importants d’Europa en l’àmbit de l’atletisme, les curses de muntanya i els triatlons, que inclourà una exposició interactiva sobre la història de la cursa. A mode d’escalfament de la gran trobada esportiva de diumenge, dissabte a les 9.30 hores començarà la Breakfast Run, en què els sis medallistes que van pujar al podi el 1992 correran els últims 4 quilòmetres del traçat d’aquella marató olímpica. El mateix dissabte, a les 11.30 hores, també se celebrarà la Kids Race, una activitat adreçada als més petits que uneix oci i esport al llarg de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Festa de la cultura popular al Raval per Santa Madrona

Els gegants, els bastoners i els bouets i la vaqueta del Raval seran els amfitrions dissabte de la VI Festa de la Cultura Popular del Raval en honor a santa Madrona, copatrona de la ciutat de Barcelona juntament amb la Mare de Déu de la Mercè i santa Eulàlia. Amb la finalitat de difondre’n la imatge i la vinculació amb el barri, s’hi organitzen un seguit d’activitats pels volts del 15 de març, la seva diada. La celebració començarà a les 16.30 hores a la plaça de la Gardunya, des d’on sortirà la cercavila amb una quinzena de colles de diversos àmbits arribades d’arreu de Catalunya. Un espectacle de foc clourà la festa a la plaça de Joan Amades a les 19.00 hores.

Notícies relacionades