Cap de setmana: Festa de la Ciència, un laboratori científic a l’aire lliure!

Una aproximació a la ciència des d’un vessant lúdic i divulgatiu. Aquesta és la proposta de la Festa de la Ciència, que clourà el Festival Barcelona Ciència omplint el parc de la Ciutadella amb més de cent activitats per a tots els públics. A més, aquest cap de setmana se celebren sis festes majors de barri, i la Dreta de l’Eixample tindrà com a al·licient, a més, la Fira Modernista. El ritme el posarà Barcelona Percussió, que oferirà una tabalada popular i un concurs de grups de percussió al Guinardó durant tot el dissabte.

25/05/2017 13:53 h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

El parc de la Ciutadella es convertirà aquest cap de setmana en un laboratori científic amb la celebració de la Festa de la Ciència. L’onzena edició d’aquest esdeveniment alhora lúdic i divulgatiu posa l’èmfasi en els reptes de futur de la societat i mostra com el coneixement científic i el progrés tecnològic són uns bons aliats per vèncer-los. En total, s’han organitzat més de cent activitats per a tots els públics, que inclouen xerrades breus a càrrec d’experts en diverses disciplines, tallers, demostracions, narració de contes i espectacles musicals. Dissabte al vespre hi ha previst un programa especial. Després de pondre’s el sol, s’ha programat una activitat d’observació d’astres, una mostra del festival Pint of Science sobre la cerca de vida extraterrestre, una brain polyphony composta amb la sonificació de les ones cerebrals, música produïda amb tecnologia binaural, melodies interpretades a partir de sintetitzadors de fabricació casolana i, com a colofó, l’espectacle Katastrophe, de la companyia Agrupación Señor Serrano. L’endemà la festa continuarà amb més propostes i posarà fi al Festival Barcelona Ciència, que va començar el 15 de maig.

Festa major i Fira Modernista a la Dreta de l’Eixample

La Festa Major de la Dreta de l’Eixample creix tant en dies com en espais i recorda els orígens del barri amb la Fira Modernista, que enguany commemora el 150è aniversari del naixement d’un dels grans representants d’aquest moviment cultural: Josep Puig i Cadafalch. El carrer de Girona serà un dels centres neuràlgics de la festa, que s’allargarà fins al dia 28. La cultura popular, els balls, concerts, concursos i jocs infantils també es podran gaudir en altres barris que aquests dies celebren la festa major. És el cas de les Tres Torres (del 25 al 28 de maig), la Prosperitat (del 27 de maig al 4 de juny) i la Teixonera, Mas Falcó i els Penitents (del 21 de maig al 18 de juny).

Tabalada i concurs de percussió al Guinardó

El barri del Guinardó es mourà dissabte al ritme de Barcelona PercussióEs tracta d’una trobada anual de grups de percussió que s’organitza des del 2005 i es divideix en dues parts: al matí se celebrarà la tabalada popular en diferents places del barri, mentre que a la tarda tindrà lloc un concurs que començarà amb dues cercaviles paral·leles i acabarà a l’escenari on es disputaran les proves finals. Després del lliurament dels premis, els grups oferiran un concert.

Més informació