Cap de setmana: Grec en família, oci i innovació a La Pionera i Trobada de Gegants de Sant Jaume

El cap de setmana arriba amb diverses propostes per passar-s’ho bé, tot i la calor d’estiu. Dissabte el Grec ha preparat una festa per a les famílies, amb espectacles, música, jocs i tallers. També dissabte a la tarda se celebrarà la X Trobada de Gegants de Sant Jaume, amb totes les colles de Ciutat Vella. La Pionera, l’innovador espai del Poblenou, ha preparat dos dies amb activitats de comerç sostenible, gastronomia, música, espectacles i tallers per a petits i grans.

19/07/2018 10:43 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Per al dissabte, el Grec ha preparat una festa per a tota la família. Es farà a la tarda (a partir de les 16.00 hores) i l’escenari serà el Teatre Grec i els jardins que l’envolten. Durant tota la tarda es podrà recórrer el recinte i descobrir-ne els racons i els espais que s’hi han muntat per fomentar el joc i la imaginació, com la Terra de Gegants, dels Efímers, o Sonàrium, d’El Pájaro Carpintero.

A la tarda també s’hi podran veure músics i actors com Roleguita & Boquerón, Pep López o Natxo Tarrés & The Wireless, i hi haurà les actuacions musicals de The Pinker Tones i Xiula i l’espectacle Reggae per xics. Als més petits també els espera en Blanko, el personatge immaculat que representa JOHNman i que acaba tot pintat pels nens i nenes.

Nova edició de La Pionera

El cap de setmana La Pionera, l’espai d’oportunitats per a la gent que comença, torna a obrir les portes. Hi trobareu comerç sostenible, gastronomia, oci, música, tallers, activitats per a infants i espectacles per a totes les edats. És un espai a l’aire lliure situat al passeig de Calvell amb la rambla del Poblenou, on es poden descobrir nous projectes d’innovació socioeconòmica i gaudir d’un ampli ventall d’activitats gastronòmiques, culturals i lúdiques.

Dissabte la programació començarà a les 12.30 hores amb Lu Rois, compositora, pianista i cantant. A la mateixa hora es faran “tallers pioners” per a infants. A les 13.30 hores, Unpictured DJ farà ballar amb música estiuenca, i al vespre (20.00 hores) Taki Sounds tocarà cúmbia. Diumenge a la tarda es podrà veure un espectacle de circ de la companyia Mal di Mar, i després hi haurà una ballada de swing i una classe oberta per a tothom.

Trobada de Gegants al barri Gòtic

Els amants de la cultura popular, les tradicions i la música de les gralles viuran dissabte una jornada assenyalada. Com en els darrers anys pels volts de Sant Jaume (25 de juliol), els Gegants de Sant Jaume homenatjaran el seu patró celebrant una trobada de gegants, que enguany arriba a la desena edició.

La cercavila començarà a les 17.30 hores amb la plantada dels gegants a la plaça de la Mercè, en què participaran totes les colles de Ciutat Vella: els Gegants del Pi, de la Plaça Nova, de la Barceloneta, del Raval, del Casc Antic i de Sant Pere de les Puel·les. A les 19.00 hores la cercavila tornarà al punt de sortida, on es faran els balls d’honor i el final de festa.

Etiquetes associades a la notícia