Cap de setmana: La Smart City Week, el Festival de Cultura Raval(s) i cinema per als més petits

El segon cap de setmana de novembre té la tecnologia com un dels eixos principals. Després d’iniciar la seva programació el 5 de novembre, la Smart City Week proposa de dijous a diumenge una sèrie d’activitats que pretenen convertir els barris de Barcelona en espais de diàleg, de reflexió i d’aprenentatge sobre les ciutats intel·ligents. El barri del Raval viu aquests dies el Festival de Cultura Raval(s), que s’ha consolidat com una de les seves principals manifestacions culturals i proposa als veïns i veïnes participar en una cinquantena d’activitats. Adreçat als més menuts de la casa, El Meu Primer Festival celebra una nova edició i projecta en diversos espais de la ciutat cinema d’animació i documentals per a infants.

07/11/2018 19:06 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

La Smart City Week va començar dilluns i s’acaba aquest diumenge. A través de xerrades i conferències, itineraris, visites guiades, jornades de portes obertes, activitats experimentals i educatives i tallers per als infants, la setmana tecnològica vol acostar a la ciutadania el concepte de ciutat intel·ligent, entès com la capacitat d’usar les noves tecnologies i el coneixement acumulat al llarg dels anys per avançar cap a un entorn urbà inclusiu i sostenible.

De dijous a diumenge se celebren prop d’una quarantena d’activitats en diversos espais. Dijous, durant tot el matí, se celebra a l’espai recentment estrenat de Ca l’Alier una jornada sobre l’aplicació de les noves tecnologies de la comunicació en l’àmbit de la cooperació i l’ajut humanitari, mentre que el Cibernàrium ofereix un taller sobre indicadors metropolitans. Per a divendres està previst un taller per a infants, una visita guiada al MareNostrum – Barcelona Supercomputing Center i un debat sobre comerç i tecnologies digitals.

Dissabte al matí i a la tarda es faran tallers infantils amb temes com l’internet de les coses, l’agricultura sostenible, la realitat augmentada i la innovació i un taller experimental sobre visualització de dades obertes de Barcelona i Kobe. Per al diumenge està previst un taller infantil sobre la Barcelona romana a través de les matemàtiques, un recorregut pel carrer de Pere IV (el Poblenou) i una sessió sobre Citython i la resolució de problemes de la ciutat a través de l’ús de les dades. Consulteu-ne tota la programació al web.

Festival de Cultura

El Festival de Cultura Raval(s), que arriba a la setzena edició, té com a tema principal les diferents formes que adopta el racisme. La cinquantena d’activitats que s’hi han organitzat fins diumenge tenen l’objectiu de fomentar una reflexió sobre el racisme quotidià i estructural, alhora que es difonen les bones pràctiques existents al barri per combatre’l.

Aquest cap de setmana arriba farcit d’activitats. El festival s’inicia dijous als jardins de Rubió i Lluch, que seran l’escenari de les propostes de diferents entitats, col·lectius i associacions. També es farà una jornada col·lectiva d’intercanvi de receptes, infusions i medicines alternatives, un recorregut per la història de l’antic Hospital de la Santa Creu i un programa de ràdio al carrer. Divendres a la tarda, entitats del barri han organitzat mostres escèniques i actuacions al carrer, i també hi haurà tallers de henna, de dibuix infantil i d’actuacions musicals.

Dissabte, la dansa i la cultura popular seran protagonistes de la festa. Al vespre se celebrarà el Diwali (festa de la llum hindú), i també es podrà gaudir de les danses típiques de Bolívia, dansa afrocaribenya i de l’estil Bollywood. Dissabte també es farà una festa de sopes. El festival s’acaba diumenge amb la cercavila popular de gegants, gegantons, capgrossos i bestiari. Els grans equipaments culturals del barri oferiran visites guiades, les quals requereixen inscripció prèvia. Consulteu tota la programació del festival aquí.

Cinema d’animació

Del 10 al 25 de novembre se celebra en diversos espais de la ciutat El Meu Primer Festival, adreçat als nens i nenes d’entre 2 i 12 anys i que pretén fer gaudir del cinema en família. El festival té la vocació de ser una finestra per a l’exhibició d’obres inèdites o que difícilment es poden veure en pantalles comercials i també un espai de participació, reflexió i diàleg.

Per a dissabte està prevista la projecció de les pel·lícules Minimatch de animaciónLe vent dans les roseaux i Liyana; mentre que diumenge es projectaran Ernest i Celestine, contes d’hivern; Mirai, i Cartoon Clàssics. Consulteu les pel·lícules, els llocs d’emissió i els horaris aquí.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades