Cap de setmana: L’hora del jazz, trepitjada de raïm al carrer i el barri de la Catedral sota les bombes el 1938

Encara que l’estiu s’estigui acabant, el cap de setmana arriba amb propostes per passar-ho molt bé. El 29è Festival L’Hora del Jazz ofereix diumenge a la tarda, a la plaça de la Vila de Gràcia, un nou concert; mentre que el barri de Plus Ultra de la Marina de Port celebra la festa de la verema. I també us proposem una exposició fotogràfica que recorda el barri de la Catedral durant la Guerra Civil.

12/09/2019 14:06 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Diumenge a la tarda, la plaça de la Vila de Gràcia serà l’escenari d’un nou concert del 29è Festival l’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu. A les 17.00 hores serà el torn del duet format per Elisabet Raspall (piano i composició) i Benet Palet (trompetista i flauta en G). A les 18.00 hores tocarà Joel Moreno Codinachs Quartet, amb guitarra, piano, contrabaix i bateria. El proper concert tindrà lloc el 22 de setembre. Consulteu la programació d’aquest festival organitzat per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya aquí.

Trepitjada de raïm al carrer

El barri Plus Ultra de la Marina de Port, que aquest cap de setmana està de festa major, celebra diumenge la 34a trepitjada de raïm al carrer, una festa que recorda els temps en què aquesta part de Barcelona era una terra de vinyes. A partir del migdia hi haurà una demostració de trepitjada de raïm, la benedicció de la verema i una degustació de most. També es farà una paella popular, una ballada de sardanes, una cantada d’havaneres i un correfoc.

Les festes de Sant Roc abans i després de la guerra

La Casa dels Entremesos – Centre de Producció i Difusió de la Cultura Popular Tradicional de Barcelona ha organitzat una exposició fotogràfica de caràcter històric per mostrar el barri de la Catedral sota les bombes l’any 1938 i com eren les Festes de Sant Roc abans i després de la Guerra Civil. L’exposició, que es pot veure fins al 31 de gener, vol homenatjar tots els veïns i veïnes que van veure alterada la seva vida a causa de la guerra.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades