Cap de setmana: L’Hora del Planeta, els mercats de pagès i el Festival de Curtmetratges i Animació de Barcelona

L’últim cap de setmana de març arriba amb un seguit d’activitats per a la defensa del medi ambient i l’alimentació sana i sostenible, com l’Hora del Planeta i els mercats de pagès. Per als amants i les amants dels curtmetratges i el cinema d’animació, també se celebra, del 28 de març al 14 d’abril, la 21a edició del Mecal.

27/03/2019 13:12 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Dissabte milions de persones de 180 països s’afegiran a la iniciativa coneguda com l’Hora del Planeta, que pretén sensibilitzar sobre la importància de preservar el medi ambient i promoure un estil de vida sostenible.

En el marc de l’Hora del Planeta, la plaça de Can Basté (Nou Barris) oferirà, a partir de les 17.00 hores, un seguit d’activitats, com actuacions musicals, presentació de llibres, una xocolatada infantil i un taller de caretes. De 20.30 a 21.30 hores, Can Basté se sumarà a l’apagada simbòlica i s’encendran espelmes a la plaça.

Productes de temporada, frescos i locals

En un cap de setmana reivindicatiu respecte al medi ambient, en diversos punts de la ciutat també hi haurà, divendres i dissabte, mercats de pagès, on els pagesos i pageses venen els seus productes i es poden comprar queviures de temporada, frescos, locals i més justos socialment i ambientalment.

Actualment hi ha vuit mercats de pagès en funcionament en diversos punts de la ciutat: Vallcarca (els dissabtes, cada quinze dies); Horta (els dissabtes); el Guinardó (els divendres); el Fort Pienc (primer i tercer dissabte i segon i quart divendres de mes); l’Eixample (segon i quart dissabte, primer i tercer divendres de mes); el Raval (de dilluns a dissabte); el Poble-sec (els dissabtes); Sants (segon i quart dissabte de mes). En trobareu més informació aquí.

Curtmetratges de més de quaranta països

Del 28 de març al 14 d’abril se celebra la 21a edició de Mecal, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona. El festival, que té lloc al MACBA, l’Arts Santa Mònica, l’Institut Francès i el Movistar Centre, inclou la projecció de materials audiovisuals de ficció, documentals i d’animació. També hi haurà debats, conferències i tallers sobre animació, realitat virtual, finançament de projectes i guions. En trobareu més informació aquí.

Notícies relacionades