Cap de setmana: Llum BCN, Mobile Week i el pregó de Sant Medir

Amb el tercer cap de setmana de febrer arriba el festival Llum BCN, que transforma els carrers del Poblenou en una experiència artística i sensorial utilitzant la llum com a mitjà creatiu i interactiu. Divendres i dissabte també tenen lloc tallers i activitats de la Mobile Week Barcelona, que té com a eix central la reflexió i l’experimentació sobre l’impacte de la tecnologia en la vida diària. Aquest diumenge marca l’inici de les Festes de Sant Medir amb la lectura del pregó, la cercavila i l’ofrena dels banderers i les colles de cultura popular.

14/02/2019 18:02 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

De divendres a diumenge se celebra la segona edició de Llum BCN, un festival artístic que transforma els carrers del Poblenou en un gran laboratori d’experimentació a l’aire lliure a través de la llum com a mitjà creatiu i de la feina d’artistes, dissenyadors i arquitectes d’arreu del món.

Aquest any Llum BCN Poblenou té lloc en una cinquantena d’espais, tres dels quals hi participen per primera vegada. Es tracta de la plaça de Dolors Piera, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, la Fundació Mies van der Rohe i els Encants, al districte de l’Eixample.

El talent del festival té un doble origen, amateur i professional. Així, 15 instal·lacions han estat creades per l’alumnat de les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat. També hi ha 26 propostes i instal·lacions professionals. Consulteu totes les instal·lacions i la seva ubicació aquí.

L’impacte de la tecnologia

Amb el lema “La nostra senzilla relació amb la tecnologia”, del 14 al 23 de febrer se celebra la tercera edició de la Mobile Week Barcelona, que convida la ciutadania a reflexionar sobre l’impacte de la tecnologia en la vida quotidiana. De manera paral·lela a les activitats que es fan a Barcelona, Girona, Lleida, Reus, Igualada i la comarca de la Ribera d’Ebre, la Mobile Week desenvolupa el seu propi programa.

Les activitats d’aquesta trobada tecnològica tenen quatre formats: conferències, tallers, exposicions i projectes d’experimentació per a tota la família, i pretenen que els infants, joves, adults i mentors explorin, investiguin, s’equivoquin i creïn junts mitjançant la tecnologia.

Divendres es fan tallers a Sants, Horta-Guinardó, Ciutat Vella i l’Eixample sobre la programació de sensors i actuadors, que poden utilitzar-se per a activitats domèstiques com ara regar les plantes, la revolució industrial 4.0 i la còpia de productes. Per a dissabte s’han programat activitats familiars en diversos districtes sobre llum i làser, jocs d’electrònica musical, robòtica amb Lego i mascotes interactives. Consulteu-ne tota la programació aquí.

Arriben les Festes de Sant Medir

Aquest cap de setmana comencen les Festes de Sant Medir amb la lectura del pregó des del balcó de la seu del Districte de Gràcia. Diumenge, a partir de les 11.00 hores, els banderers de les colles es concentraran a la plaça de Trilla, on es farà una ofrena floral amb motiu de l’inici dels actes de Sant Medir d’aquest any.

A les 11.30 hores començarà la cercavila, en la qual participaran els banderers i les Colles de Cultura Popular de Gràcia. Paral·lelament, els cavalls passejaran pel barri, i a la plaça de la Vila de Gràcia hi haurà activitats infantils. A les 12.45 hores  es farà el pregó, a càrrec de Carlos Pablos, president del Centre Moral i Instructiu de Gràcia, que aquest any celebra el 150è aniversari i el 50è aniversari de la seva colla de Sant Medir. Consulteu aquí el programa de Sant Medir.

Etiquetes associades a la notícia