Cap de setmana: festes majors, l'aniversari del Mercat de Sant Antoni i música a les Corts

L’últim cap de setmana de maig continua marcat per les festes majors i les festes de primavera de la ciutat. El barri de la Prosperitat (Nou Barris), el Gòtic i la Barceloneta (Ciutat Vella) continuen de festa mentre esperen que s’hi afegeixi la Dreta de l’Eixample, amb la Fira Modernista. El Mercat de Sant Antoni celebrarà el primer aniversari de la reobertura, i el quinzè Concurs Internacional de Música de les Corts oferirà dissabte el darrer concert.

23/05/2019 13:38 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Al maig molts barris barcelonins viuen la seva festa major. Aquest cap de setmana estan de festa els barris de la Prosperitat (Nou Barris), el Gòtic i la Barceloneta (Ciutat Vella) i les Tres Torres (Sarrià), mentre esperen que la setmana que ve (del 29 de maig al 2 de juny) la Dreta de l’Eixample celebri la seva festa anual i l’activitat més coneguda: la Fira Modernista.

La Festa Major de la Prosperitat té com a grans protagonistes les penyes, i aquest any oferirà activitats per a tots els gustos, com una cantada d’havaneres, un gran correfoc, concerts, balls, àpats populars, competicions esportives, conferències i animacions infantils.

Dissabte la Barceloneta celebrarà la 28a Trobada de Gegants. L’acte començarà al moll de la Barceloneta (17.30 hores) i inclourà una cercavila, un concert de música tradicional i el ball de gegants, bestiari i capgrossos. Abans d’acabar l’acte (20.00 hores) es farà un berenar i la tradicional sardinada popular.

Consulteu tota la informació sobre les festes majors als barris aquí.

Primer aniversari del Mercat de Sant Antoni

Aquest cap de setmana se celebrarà el primer aniversari del Mercat de Sant Antoni. Els actes festius van començar el 18 de maig amb un sopar popular, però la majoria d’actes programats tindran lloc els dies 25 i 26 de maig. Divendres a la tarda (a partir de les 17.30 hores) hi haurà Òpera al Comerç, un taller de maquillatge i l’actuació musical del grup CLSTR.

Dissabte el Mercat de Sant Antoni i els seus entorns seran una gran festa. Per al matí i el migdia s’hi han programat actuacions musicals i tallers de treballs manuals i per pintar-se la cara. També s’hi recolliran propostes per al nom del fill o la filla de la Porca de Sant Antoni i hi haurà un vermut musical. A la tarda serà el torn dels Tabalers de Sant Antoni i del correfoc. Diumenge el Mercat Dominical del Llibre donarà regals als visitants i oferirà diverses lectures poètiques.

Consulteu-ne tota la programació aquí.

Música clàssica a les Corts

Dissabte tindrà lloc la fase final del 15è Concurs Internacional de Música de les Corts. En el concert de cloenda (18.00 hores, Auditori Axa) actuaran tots els finalistes d’aquest any, tant de la categoria instrumental com de la de cant. Cada intèrpret disposarà de 10 minuts per convèncer el tribunal. Després es donaran a conèixer els guanyadors i guanyadores del concurs i se’ls lliuraran els premis.

En trobareu més informació aquí.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades