Cap de setmana: Música als Parcs, Festa Major i Fira Modernista a la Dreta de l’Eixample i Un Dia de Nassos

El primer cap de setmana del mes de juny ens porta música, ecologia, solidaritat i cultura popular. Divendres s’inaugurarà al parc de la Barceloneta una nova edició del cicle Música als Parcs, en aquesta ocasió amb un concert de la cantant i saxofonista Eva Fernández. Del 29 de maig al 2 de juny se celebrarà la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, amb la seva activitat més coneguda: la Fira Modernista. Dissabte i diumenge el parc del Tibidabo serà l’escenari de la gran festa solidària del col·lectiu Pallapupas, que promou la importància de l’humor a l’hora d’afrontar una malaltia.

30/05/2019 14:08 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Divendres, 31 de maig (21.00 hores), al parc de la Barceloneta, se celebrarà el concert inaugural del cicle Música als Parcs 2019, en què actuarà Eva Fernández, veu i saxo alt, acompanyada de Josep Munar, guitarra elèctrica, i Enric Fuster, bateria. Fernández presentarà el seu nou disc, Yo pregunto, creat a partir d’una selecció de poemes de diversos autors que ella mateixa ha musicat.

Fins al 30 d’agost, Música als Parcs oferirà 44 concerts gratuïts en 34 espais verds, i també visites guiades. Els propers concerts seran el dimecres 5 de juny, al parc de la Ciutadella (amb l’Orquestra Simfònica de Sant Andreu i el grup Bentocats), i el divendres 7 de juny, als jardins de Can Fargues (amb el projecte Quincy Jones). Consulteu-ne tot el programa aquí.

Festa Major de la Dreta de l’Eixample

Les festes majors de primavera continuen en diversos barris de la ciutat. Aquest cap de setmana és el torn de la Dreta de l’Eixample, que celebrarà també la seva activitat més popular: la Fira Modernista. Divendres (19.00 hores) hi haurà el pregó de festa major i, després, una nit musical que s’allargarà fins a la matinada.

Per a dissabte al matí s’ha organitzat una xocolatada popular, una visita guiada a la basílica i el claustre de la Concepció i el lliurament del premi Maria Rius. Al migdia hi haurà un concert vermut, i a la tarda, un espectacle de carrer ambientat en la revolució tecnològica del segle XIX, la nit musical i un sopar popular. Diumenge al matí hi haurà la presentació de figures geganteres inclusives, una ruta modernista, un vermut musical i una paella popular.

Situada a la part alta del carrer de Girona, la Fira Modernista, que arriba a la quinzena edició, oferirà objectes, productes gastronòmics, vestits, música i elements decoratius modernistes. Al mateix temps, es faran demostracions d’oficis antics, exposicions de cotxes, jocs infantils i rutes guiades.

El cap de setmana també celebraran la festa major la Teixonera, Mas Falcó i els Penitents, el barri del Coll i Sant Genís dels Agudells, mentre que les festes de primavera encara continuen a la Barceloneta i la Prosperitat amb diversos actes de cultura popular i veïnal. Consulteu-ne tota la informació aquí.

La gran festa solidària i de l’humor

Dissabte i diumenge tindrà lloc al parc del Tibidabo i a tres parcs temàtics més de Catalunya (Catalunya en Miniatura, Granja d’Aventura Park i Naturlandia) la gran festa solidària del col·lectiu Pallapupas, Un Dia de Nassos, que aquest any arriba a la desena edició.

L’objectiu de la festa és recaptar fons perquè Pallapupas pugui seguir portant a terme la seva activitat als hospitals i sensibilitzar sobre la importància de l’humor i d’una actitud positiva davant la malaltia. Diumenge a la tarda (18.00 hores) se celebrarà a la plaça dels Somnis del Tibidabo la festa d’aniversari d’Un Dia de Nassos, en què es bufaran les espelmes d’un pastís i es podrà riure de valent en una xocolatada popular.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades