Cap de setmana: Quan el sol s'amaga, surt el cinema a la fresca!

Cada any el cinema a la fresca es converteix en un ritual dels vespres estiuencs. A la ciutat s’organitzen diversos cicles de cinema, la majoria gratuïts, en què es pot gaudir de pel·lícules de qualitat a la vora del mar, als peus d’un castell i sota les estrelles, davant d’un centre cívic transformat en una sala de projecció. El ritme del cap de setmana anirà a càrrec del Barcelona Festival of Song, que ofereix concerts gratuïts en llengües com ara el quítxua, l'aimara i el nàhuatl. I divendres, la Vila Olímpica i el Carmel obren la festa major amb programes farcits de propostes per a tota la família.

29/06/2017 13:33 h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Amb l’arribada de l’estiu, diversos espais a l’aire lliure es transformen per una nit en sales de cinema improvisades. Tingueu la tovallola a punt, perquè dijous el llargmetratge El rei borni estrena la sisena edició de Cinema Lliure a la Platja. Fins al 3 d’agost, tots els dijous, a més del diumenge 16 de juliol, a la platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta, s’instal·larà una pantalla gegant on es projectaran set pel·lícules independents en versió original amb subtítols. La darrera, que tancarà la mostra, serà escollida pel públic a través del web entre cinc propostes. Un altre clàssic cinematogràfic de l’estiu és el cicle gratuït de Cinema a la Fresca a les Cotxeres de Sants. Tots els dijous dels mesos de juny i juliol, a les 22.00 hores, s’hi podran veure títols com Captain Fantastic, Sufragistes o Yo, Daniel Black. El 30 de juny torna també un cicle molt esperat, el de cinema a la fresca de la Sala Montjuïc, que celebra 15 anys. S’han programat un total de dotze sessions fins al 4 d’agost que combinen cinema en versió original, música en directe i la possibilitat de sopar a l’aire lliure en un entorn com el fossat de Santa Eulàlia, al Castell de Montjuïc. Com a novetat, i en el marc del Festival Grec, enguany hi haurà tres nits dedicades a la Mediterrània.

Música clàssica en llengües indígenes

Barcelona Festival of Song celebra aquests dies la tretzena edició i es converteix en un esdeveniment únic de música clàssica, amb cançons de l’Amèrica Llatina i la península Ibèrica que destaquen pel seu accent innovador. S’hi podran escoltar obres en castellà, català i portuguès, però també en quítxua, aimara i nàhuatl. Dijous, divendres i dissabte al vespre s’han programat tres concerts gratuïts amb propostes ben originals: un recital de cançons de cambra brasileres basades en llegendes amazòniques, un repertori contemporani per a piano inspirat en la salsa i les cançons en llengües indígenes escrites durant la primera meitat del segle XX. El festival s’allargarà fins al 4 de juliol.

Doble festa major: Vila Olímpica i el Carmel

Els carrers de la Vila Olímpica i el Carmel s’engalanen per rebre la festa major aquest cap de setmana. Com ja és tradicional, divendres al vespre la cantada d’havaneres a la platja del Bogatell i el castell de focs posterior donaran el tret de sortida a tres dies de festes a la Vila Olímpica. Hi haurà activitats per a tota la família: lúdiques, culturals, musicals i esportives. També divendres el Carmel obre el programa de la seva festa gran, que presenta deu dies farcits d’activitats. La cultura popular hi serà molt present, en especial la del foc, amb la colla de diables del barri i els seus dracs.