Carrers amb més vida, més zones verdes i més espais veïnals a les Corts

Carrers i barris més humans, amb més vida, més verds i amb menys cotxes. Aquesta serà pròximament la descripció de l'illa formada per la travessera de les Corts, la riera Blanca, l'avinguda de Madrid i la gran via de Carles III, al barri de la Maternitat i Sant Ramon, després del desplegament final del programa Superilles al districte de les Corts.

01/01/2018 10:11 h

Ajuntament de Barcelona

La superilla de les Corts, les primeres actuacions de la qual es van fer al mandat passat, actualment encara la recta final del seu desplegament. Les intervencions es realitzaran als carrers de Conxita Supervia, de Benavent, del Regent Mendieta, del Pintor Pahissa i del Comte Güell, i tindran per objectiu comú guanyar espai per als vianants i restar-lo al vehicle privat. Aquesta finalitat urbanística es tradueix en la funció social d’afavorir la interacció veïnal, facilitar l’estada al carrer i l’esbarjo, i guanyar pel que fa a salut.

Conxita Supervia

Aquest carrer, ubicat entre la gran via de Carles III i el carrer del Comandant Benítez, esdevindrà en els 120 metres de longitud un espai pacificat exclusiu per als vianants on el trànsit desapareixerà, a excepció dels vehicles de serveis, i es reduirà l’espai ocupat pels aparcaments. Se’n modificarà el traçat amb unes dunes i s’hi crearà un recorregut sinuós que culminarà en una àgora, un espai de reunió davant de la façana del Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”. Quant al verd, s’hi instal·laran nous parterres amb arbrat i vegetació arbustiva.

Els treballs d’aquest carrer, ja en marxa, s’acabaran el mes d’agost.

Benavent

Al tram comprès entre el carrer de Felipe de Paz i l’avinguda de Madrid, es mantindrà un carril de circulació per a vehicles i la fila d’aparcament al costat Llobregat. La vorera del cantó Besòs, però, guanyarà espai per als vianants i s’hi crearà una gran zona enjardinada al llarg de tot el tram. Aquesta franja enjardinada només quedarà interrompuda per les entrades als aparcaments i per espais d’estada on es col·locaran bancs individuals. Alhora, s’adaptarà a les necessitats de mobilitat i accessibilitat, i s’hi renovarà l’enllumenat i el paviment.

Les obres del carrer de Benavent començaran aquest mes de gener i s’enllestiran al maig.

Regent Mendieta

Al carrer del Regent Mendieta, entre riera Blanca i el carrer del Comte Güell, es completarà la plataforma única que va començar a implantar-s’hi al mandat anterior. La transformació obligarà els vehicles que hi passin a reduir la velocitat i la prioritat serà dels vianants. Com en els altres casos, s’hi millorarà l’enllumenat, el paviment, l’accessibilitat i s’eliminaran les barreres arquitectòniques. Les acàcies que ara ocupen el carrer se substituiran per espècies més petites per eliminar les afectacions que els arbres provoquen als edificis del carrer.

En aquest tram la transformació s’iniciarà aquest mes de gener i haurà acabat al maig.

Pintor Pahissa i Comte Güell

Està previst que després del pròxim estiu comencin els darrers treballs a la superilla de la Maternitat i Sant Ramon. Aquesta última actuació consistirà a convertir els carrers del Pintor Pahissa i del Comte Güell en plataformes úniques de prioritat invertida, i s’enllesteixi l’àmbit comprès entre el carrer d’Arizala, la travessera de les Corts, la riera Blanca i l’avinguda de Madrid.