Carrers en blanc per conscienciar sobre la malaltia de l'Alzheimer

Sota el lema "Carrers en blanc", la Fundació Pasqual Maragall i la fundació La Caixa posen en marxa una campanya per conscienciar sobre la importància de la investigació en la prevenció de la malaltia de l'Alzheimer. La campanya durarà tres dies coincidint amb el Dia Mundial de l'Alzheimer, que es celebra el 21 de setembre.

19/09/2017 13:43 h

Redacció

Les plaques de cinc carrers del districte de Gràcia (Francisco Giner, Gran de Gràcia, Goya, Mozart i travessera de Gràcia), a més de la plaça de la Vila, romandran tapades durant tres dies per tal que els vianants es puguin posar a la pell d’una persona que comença a patir símptomes d’Alzheimer. L’objectiu de la campanya, que també s’ha estès a les xarxes socials sota l’etiqueta #CarrersEnBlanc, és conscienciar de la importància de la prevenció i la investigació per actuar des dels primers símptomes de la malaltia d’Alzheimer.

La campanya ha estat presentada avui a la plaça de la Vila pel director de la Fundació Pasqual Maragall, Jordí Camí, el director corporatiu de recerca i estratègia de la Fundació la Caixa, Àngel Font, i la consellera de salut del districte, Àngels Tomàs, i ha comptat també amb la participació de la dona de Pasqual Maragall, Diana Garrigosa.

Cada quatre segons, es diagnostica un nou cas d’Alzheimer al món, una xifra que a Espanya es tradueix en 800.000 persones afectades. Un estudi recent de la Fundació Pasqual Maragall, pioner al món pel nombre de persones sanes amb risc genètic d’Alzheimer que hi han participat, apunta a que són aquestes les que tenen més probabilitats de presentar una malaltia vascular cerebral. A més, un de cada tres casos d’Alzheimer es podria evitar si se seguissin pautes de vida saludable.

Més informació