Cavalcada de Reis 2022 a Barcelona

L’arribada dels Reis d’Orient a Barcelona s'ha adaptat a la situació sanitària amb mesures especials per evitar contagis de la covid-19 i promoure el seguiment dels actes des de casa durant la tarda i el vespre del 5 de gener. Amb una durada d’unes tres hores, la Cavalcada ha tingut menys participants que en anys anteriors per esponjar el flux de persones i evitar les aglomeracions.

03/01/2022 18:51 h

Ajuntament de Barcelona

Arribada del pailebot Santa Eulàlia i rebuda dels Reis d’Orient

La rebuda de Ses Majestats, que han arribat a bord del pailebot Santa Eulàlia, s’ha dut a terme en un punt de la costa diferent de l’habitual, ja que l’acte no ha tingut públic i només s’ha pogut seguir des de casa a través dels webs municipals. L’alcaldessa, Ada Colau, ha entregat als Reis d’Orient el pa, la sal i les claus que obren totes les cases de la ciutat.

Cavalcada de Reis

Posteriorment, Ses Majestats s’han traslladat al punt d’inici de la Cavalcada, a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, des d’on s’han es posat en marxa les carrosses i el seguici reial a les 18.15 hores. Amb sis blocs temàtics i 800 participants, 500 menys que els anys anteriors, la Cavalcada ha comptat per primera vegada amb patges que han explicat l’arribada dels Reis en llengua de signes. Passades les 21 hores la Cavalcada s’ha acabat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

El recorregut de la Cavalcada ha provocat restriccions en la mobilitat de les 16.00 a les 21.30 hores aproximadament.

Novetats de la desfilada

L’adaptació de la Cavalcada a la situació sanitària no ha estat un inconvenient per incorporar algunes novetats a la desfilada, com aquestes:

  • Vestits nous de Ses Majestats: la dissenyadora Raquel Bonillo ha creat el nou vestuari que Melcior, Gaspar i Baltasar lluiran a conjunt, amb una inspiració marcadament artística.
  • La carrossa Barcelona: aquesta nova carrossa  ha obrert la Cavalcada d’enguany, un espai de ball i festa amb el qual la ciutat ha donat la benvinguda als Reis amb un gran programa de televisió.
  • El gegant Olmut ha estat el nou personatge del seguici dels Reis d’Orient, un carter reial de 7 metres d’alçada, construït a partir de les cartes amb els desitjos dels infants de Barcelona, que ha arribat com un homenatge a la il·lusió col·lectiva.
  • La patge Estel i la seva carrossa ha estat una de les parts del seguici més aclamades i estimades per la ciutadania de Barcelona. I enguany més que mai, perquè l’Estel s’ha ampliat i s’ha estrena una llarga cua que ha fet que llueixi el doble.
  • La nova carrossa del carbó ha tancat la Cavalcada, amb un espai d’inspiració minera que ha fet que carboners i carboneres s’hagin vist més llustrosos que mai, encara que han continuat emmascarats pel carbó.

Recomanacions de seguretat

S’ha recomanat que la ciutadania que assistís a la Cavalcada es distribuís al llarg de tot l’espai públic disponible per evitar les aglomeracions i mantenir la distància de seguretat. A més, ha calgut respectar mesures de seguretat com les següents:

  • Mascareta obligatòria en tot moment. S’ha anul·lat la presència de caramel·lers per evitar l’ús incorrecte de la mascareta i les aglomeracions per agafar caramels.
  • No barrejar grups de convivència: tots els membres de la bombolla s’han hagut de mantenir junts, sense interaccionar amb altres grups.

Etiquetes associades a la notícia