Recordem els 100 anys de l’annexió de Sarrià!

Fa un segle que l’antiga vila de Sarrià forma part del municipi de Barcelona, i per recordar-ho, el Districte de Sarrià - Sant Gervasi organitza un programa d’activitats públiques per celebrar els primers cent anys d’història municipal compartida. 

18/10/2021 09:54 h

Districte Sarrià -Sant Gervasi

Mitjançant un programa d’exposicions, jornades de reflexió, tallers, xerrades i conferències, itineraris urbans i activitats musicals, de cinema i infantils, entre d’altres, el conjunt de la ciutadania és convidada a participar en la celebració d’aquest centenari.

El decret d’agregació de Sarrià a la ciutat, del 4 de novembre de 1921, va significar la culminació del procés de configuració de la Barcelona contemporània, que havia començat l’abril del 1897 amb la incorporació d’un seguit de municipis del pla: Sants, les Corts, Sant Gervasi de Cassoles, Gràcia, Sant Andreu de Palomar i Sant Martí de Provençals. Entretant, l’any 1904, s’havia dut a terme l’agregació d’Horta. De fet, el mateix municipi de Sarrià havia crescut gràcies a l’annexió d’altres territoris, com ara Vallvidrera (1890) i una part de Santa Creu d’Olorda (1916). Aquest procés de modernització de la ciutat i de l’antic nucli de Sarrià va consolidar el naixement d’una cultura específicament urbana i va establir, de manera pràcticament definitiva, els límits de la ciutat de Barcelona tal com la coneixem avui dia. No hi ha dubte que sense Sarrià Barcelona no seria Barcelona.

L’elaboració del programa d’activitats del centenari ha estat possible gràcies a la participació del teixit associatiu i de la xarxa d’equipaments públics culturals, tant dels barris del districte de Sarrià – Sant Gervasi com també d’institucions de referència de la ciutat.

Us convidem a participar-hi amb entusiasme i orgull ciutadà!