Cent mil Bonus Consum més a disposició de la ciutadania

Els vals es podran començar a descarregar a partir del 14 de desembre i s’hauran d’utilitzar abans que s’acabi l’any. L’Eixample, Sant Martí i Sants-Montjuïc són els districtes amb més establiments adherits.

09/12/2021 09:23 h

Ajuntament de Barcelona

S’hi han destinat un milió d’euros, que se sumen als tres milions invertits en els Bonus Consum que es van posar a disposició de la ciutadania a l’octubre, i que ja s’han exhaurit. Els nous Bonus Consum que es posaran a disposició de la ciutadania el 14 de desembre se sumaran als 217.000 que ja s’han bescanviat i als 62.300 reservats i en espera de ser utilitzats. Si aquests últims vals caduquen sense haver estat utilitzats s’alliberen i les persones que estiguin interessades a beneficiar-se d’aquesta iniciativa encara tenen l’oportunitat de poder-los reservar, fins que s’hi incorpori la nova remesa de 100.000 vals.

D’altra banda, les persones que encara disposin de vals pendents de fer servir poden dirigir-se de manera presencial a qualsevol dels més de 1.700 establiments que formen part de la iniciativa. Els districtes amb més establiments adherits són l’Eixample, Sant Martí i Sants-Montjuïc.

Si voleu saber quins són, consulteu el web BCN Market. També hi podreu reservar articles des de casa i comprar-los per recollir-los a la botiga o rebre’ls a domicili.

Efecte multiplicador per incentivar el consum local

La iniciativa s’ha impulsat amb la voluntat d’incentivar el consum local de productes, serveis i restauració, en el marc de les mesures impulsades per aconseguir la recuperació comercial de la ciutat, un dels sectors que més s’han vist afectats per la pandèmia. Els vals tenen un efecte multiplicador en el consum de la ciutat, ja que 10 euros d’inversió per part del consistori generen, com a mínim, 10 euros més de despesa per part de la ciutadania.

Com funcionen?

El funcionament dels Bonus Consum és molt senzill. Les persones interessades han d’accedir al BCNMarket per reservar directament el val, que té un valor de 20 euros, i descarregar-lo. Amb el document i una identificació personal, poden anar a qualsevol establiment adherit a la iniciativa per adquirir el producte o servei que vulguin utilitzant el val.

Només es pot fer servir un val per compra i el termini de bescanvi és de 15 dies, un cop transcorregut aquest temps, caduca. Cada consumidor pot ser titular de tres vals.

 

Més informació