77 projectes arriben a la 2a fase dels Pressupostos Participatius a Sarrià – Sant Gervasi

El procés dels pressupostos participatius de Barcelona es reactiva i entra en la fase de priorització, que comença amb la publicació dels 825 projectes d’inversió rebuts i ja validats tècnicament, dels quals 77 són als barris de Sarrià – Sant Gervasi. En total s’han presentat 139 projectes.

18/03/2021 13:46 h

Districte Sarrià -Sant Gervasi

Al districte s’hi destinaran 2.200.000 euros per poder executar els que s’aprovin definitivament el mes de juny, dels 30 milions destinats per a tota la ciutat. Així, el 50% s’ha repartit a parts iguals entre els 10 districtes, i el 50% restant s’ha distribuït segons quatre criteris demogràfics i socioeconòmics tals com la població, la renda familiar disponible, la densitat neta, l’esperança de vida i la superfície.

Per àmbits, l’àmbit que presenta més projectes és el de Dret a la ciutat amb 41 propostes, que aporten idees per millorar l’espai públic, pacificant-lo, creant superilles, ampliant voreres o creant carrils bici i parcs infantils, entre d’altres que es poden consultar a la web del Decidim Barcelona, és el que presenta més projectes.

La categoria d’Emergència climàtica recull 24 propostes, amb demandes per millorar les zones verdes del districte, les àrees d’esbarjo dels gossos, els carrils bici i en general l’espai públic. Es poden consultar en aquest enllaç.

En la categoria d‘Aprenentatges, creativitat i vincles s’han presentat 11 idees per crear nous equipaments públics o millorar-ne els existents. Les podeu consultar aquí.

Finalment, l’àmbit de Drets Socials recull una única proposta: crear un espai juvenil a Sarrià.

Projectes per àmbit territorial

Per barris, Sarrià i el Putxet i el Farró són els que recullen més propostes, amb un total de 15 cadascun. A continuació, el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes presenta 13 propostes; Sant Gervasi – Galvany 12, i Sant Gervasi – la Bonanova, 11. El barri de les Tres Torres recull dues propostes. A més a més, hi ha 10 propostes de caràcter general que engloben diferents àmbits territorials del districte.

Calendari del procés participatiu

A partir del 22 de març i fins al 5 d’abril, qualsevol persona empadronada a Barcelona disposarà de 10 suports, que podrà repartir entre qualsevol dels projectes validats a tota la ciutat. La recollida de suports es farà a través de la plataforma decidim.barcelona.

Etiquetes associades a la notícia