Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

“El cohabitatge suposa un avantatge enorme en termes d’eficiència”

Sostre Cívic és una iniciativa ciutadana formada per més de sis-centes persones que promou alternatives d’accés i de tinença d’habitatge basat en el model de cessió d’ús. El projecte de cohabitatge de Princesa combina cinc espais privats d’habitatge amb diversos espais comunitaris.

11/04/2018 14:55 h

Ajuntament de Barcelona

L’edifici situat al carrer de la Princesa, 49, de Barcelona és una de les primeres iniciatives de cohabitatge a la ciutat, que ha impulsat la cooperativa Sostre Cívic i que ha estat possible gràcies al fet que, per primer cop, s’ha cedit un immoble municipal a una entitat per fomentar habitatge publicocomunitari en règim de cessió d’ús per 75 anys.

Així, les sòcies beneficiàries dels cinc habitatges han fet una aportació inicial de 9.000 euros i pagaran una quota mensual de 450 a 500 euros.

Per al primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, el punt fort d’aquesta iniciativa és que es garanteix “habitatge assequible no especulatiu, i gestionat i administrat pels mateixos usuaris”, fet que, per a Pisarello, “és un avantatge enorme, sobretot en termes d’eficiència”.

Per la seva banda, Sostre Cívic també es destaca que “ningú no podrà fer un ús especulatiu ni vendre el seu habitatge, perquè tindrà dret a fer-lo servir de per vida, però la titularitat sempre serà de la cooperativa“, segons ha explicat David Guàrdia, membre de la cooperativa.

El projecte de cohabitatge de Princesa combina cinc espais privats d’habitatge amb diversos espais comunitaris.

S’ha signat la cessió d’ús de quatre solars més als districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Nou Barris i Sant Martí, fet que demostra la clara aposta del consistori pel cohabitatge, en el marc d’una nova línia d’actuació per ampliar el parc d’habitatge assequible a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia