El Zoo de Barcelona ha rebut la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle

El Zoo de Barcelona ha obtingut el certificat Biosphere Sustainable Lifestyle, un reconeixement a l’impuls d’iniciatives relacionades amb la conservació i el respecte de la biodiversitat, l’aplicació de criteris de sostenibilitat en l’activitat diària del Zoo i l’impuls d’activitats adreçades a la ciutadania.

15/07/2023 10:19 h

Ajuntament de Barcelona

Entre les diferents actuacions per les quals el Zoo de Barcelona ha obtingut aquest distintiu, destaquen la posada en marxa de projectes de conservació i protecció de la fauna en els seus hàbits naturals, les iniciatives que promouen la conscienciació sobre el respecte a la biodiversitat entre la ciutadania i aspectes que tenen a veure amb bones pràctiques sobre benestar animal.

El Zoo també ha estat reconegut per la seva estratègia de sostenibilitat, que incentiva l’ús responsable i el control de la despesa d’aigua, la utilització de maquinària i vehicles elèctrics i l’eliminació de plàstics d’un sol ús, entre altres mesures.

A més, la certificació ha puntuat molt positivament el compromís del Zoo amb la ciutadania com, per exemple, la creació de tallers educatius sobre fauna i biodiversitat per a escoles i famílies, l’afavoriment d’iniciatives que contribueixen a la difusió del patrimoni cultural i natural de Catalunya o els projectes de reintroducció de fauna autòctona.

El Zoo de Barcelona és el tercer espai de BSM que obté el certificat Biosphere Sustainable Lifestyle. El Park Güell i l’Anella Olímpica van ser els primers equipaments a comptar amb aquest reconeixement, l’any 2019. Tots dos l’han renovat enguany.

La certificació Biosphere Sustainable Lifestyle l’atorga l’Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent que té com a objectiu impulsar accions i programes de desenvolupament turístic sostenible i responsable.

Etiquetes associades a la notícia