Marta Marín-Dómine, nova directora d’El Born Centre de Cultura i Memòria

Nascuda l’any 1959, és doctora en Estudis de la Traducció i Interculturalitat i especialista en temes de memòria i cultura. Va obtenir el premi Ciutat de Barcelona 2019 en la categoria d’assaigs, ciències socials i humanitats pel llibre ‘Fugir era el més bell que teníem’. Assumirà el càrrec a mitjan setembre.

31/08/2021 15:40 h

Ajuntament de Barcelona

La fins ara directora del Centre d’Estudis sobre Memòria i Testimonis Laurier del Canadà i docent en una universitat d’aquest país, també és autora dels documentals Argentinians in Toronto i Mémoire juive 1932-1945. L’any 2017 va ser la creadora de la instal·lació artística “Je vous offre les oiseaux / Us ofereixo els ocells”, encarregada pel comissionat de Memòria en homenatge a les víctimes dels camps nazis. A més, ha col·laborat amb grups de recerca a la Universitat París-Sorbona i a la Universitat de Barcelona.

S’ha valorat la seva experiència en la reflexió sobre les polítiques públiques de memòria i el seu encaix en l’Estratègia El Born CCM 2023. Lloc, ciutat i memòria, que és el marc de referència del concurs públic, que va començar l’abril d’enguany.

 

Etiquetes associades a la notícia