Més xarxa pedalable amb 32,6 quilòmetres nous de carril bici

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 quilòmetres, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

09/10/2021 10:13 h

Ajuntament de Barcelona

Actuacions en grans eixos viaris

  • Nous carrils bici unidireccionals a la calçada en carrers com Mallorca, Independència, Badajoz, Fabra i Puig, Escòcia o Sants.
  • Desdoblament dels carrils bidireccionals del Comte d’Urgell i Calàbria en quatre d’unidireccionals en aquests carrers i a Villarroel i Viladomat.

Diagonal, Gran Via i Meridiana

Continuarà la millora de la infraestructura en algunes de les vies més importants de la ciutat, amb la baixada a la calçada dels carrils bici als carrers següents:

  • Diagonal: als trams pg. Gràcia – pg. Sant Joan i Josep Pla – Badajoz els carrils seran unidireccionals i al tram Pius XII – parc Cervantes serà bidireccional.
  • Gran Via: unidireccionals als laterals de la calçada als trams Pau Claris – Marina i pl. Espanya – pl. Cerdà.
  • Meridiana: trasllat dels carrils bici de les voreres del tram Mallorca-Navas al passeig central, on quedarà segregat per dos línies de vegetació.

L’ampliació de la xarxa pedalable s’emmarca en el pla Superilla Barcelona per impulsar un model de ciutat més saludable, sostenible i ple de vida veïnal.

Les actuacions urbanístiques executades i previstes, amb el detall de totes les actuacions a la xarxa pedalable, es poden consultar al nou mapa interactiu.

Etiquetes associades a la notícia