S'ampliaran tres estacions més de la línia L10 del metro el març del 2021

Les tres noves parades de la línia L10 s’obriran al viaducte del carrer A del polígon industrial de la Zona Franca i es diran Port Comercial, Ecoparc i ZAL / Riu Vell.

20/11/2020 19:45 h

Ecologia Urbana

El proper mes de març del 2021, la línia 10 Sud de metro s’allargarà a la Zona Franca amb l’obertura de tres estacions més: Port ComercialEcoparc ZAL / Riu Vell.

El Departament de Territori i Sostenibilitat està treballant actualment en la finalització de les obres d’arquitectura i instal·lacions de les tres estacions, unes tasques pendents que compten amb un pressupost de 10,5 milions d’euros.

La primera estació a entrar en servei en el viaducte del carrer A va ser Zona Franca, que és la terminal de la línia 10 Sud des del febrer passat.

Un compromís amb l’energia renovable

Les plaques fotovoltaiques que se situaran a la coberta de les futures estacions del viaducte serviran per generar 200.000 kWh/any, energia que es connectarà a la xarxa d’alimentació de la mateixa L9/10.

A l’edifici del taller ZAL, que té 600 metres de llarg per 32 d’ample, s’hi instal·laran 4.850 plaques solars que generaran uns 2.743.000 kWh/any, amb una reducció de 661 tones de CO2 equivalent en el sistema de producció energètica.

En total, doncs, tot aquest projecte suposarà un estalvi anual de 700 tones de CO2. La potència que es produirà serà un 3% de la que consumeix anualment la L9/10 (99 milions de kwh).

L’energia es destinarà als tallers i també es connectarà a la xarxa de distribució interna de la línia. L’electricitat consumida per la línia 9/10 està actualment certificada com energia verda, igual que la de les línies convencionals que contracta Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Font: TMB

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades