Cessió d'espais municipals per a la campanya de vacunació de la grip

La cessió es fa per un període inicial de tres mesos prorrogables per garantir espais suficients per poder assumir amb majors garanties la pressió assistencial derivada de la campanya de vacunació.

16/10/2020 14:31 h

Districte Sant Andreu

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han arribat a un acord mutu per a la cessió de 45 espais municipals a Centres d’Atenció Primària (CAP) que hi ha a la ciutat per tal de facilitar l’actual campanya de vacunació de la grip.

La cessió temporal dels espais es fa per poder garantir que, en el context de la Covid-19, l’Atenció Primària disposi d’espais suficients per poder assumir amb majors garanties la pressió assistencial derivada de la campanya de vacunació i poder mantenir amb les màximes garanties possibles la seva activitat diària.

Els 45 espais estan distribuïts per tota la ciutat i inclouen tipologies diverses com casals, centres cívics i casals de gent gran, entre d’altres. Els 45 espais són una primera xifra inicial que es podria ampliar en cas que sigui necessari i es detectin noves necessitats. La cessió es fa per un període inicial de tres mesos prorrogables i estarà regulada per un conveni marc en el qual s’especifica que el Servei Català de la Salut (CatSalut) es farà càrrec de les despeses d’adequació que se’n puguin derivar i dels costos de manteniment dels espais.

L’acord, que ha estat presentat en roda de premsa per la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, i la sotsdirectora del CatSalut, Marta Chandre, és una passa mes en el marc de col·laboració que han seguit ambdues administracions des de l’aparició del nou coronavirus, i que ha cristal·litzat en projectes concrets com ha sigut els Pavellos Salut o bé els Hotels Salut.

Espais al Districte de Sant Andreu

Al districte de Sant Andreu s’han cedit els següents espais, públics i privats:

CEM Trinitat Vella (Pista poliesportiva). Inici de la vacunació: 15/10. Dies 15, 16, 19 i 20 d’octubre.

Casal de Gent Gran (Sala Menjador). Inici: 19/10, de 9 a 20 h.

Casal de Gent Gran La Palmera, Torre de La Sagrera i Parròquia Crist Rei. Del 19 d’octubre al 9 de novembre.