“Ciutat oberta”: Torna la Biennal de pensament per debatre els reptes de futur

La segona edició de la Biennal de pensament “Ciutat oberta” convidarà la ciutadania a debatre i reflexionar sobre els grans reptes de la societat contemporània, amb un programa d’activitats i ponències per tota la ciutat i amb professionals locals, nacionals i internacionals. L’esdeveniment tindrà lloc del 13 al 18 d’octubre.

05/10/2020 16:13 h

Ajuntament de Barcelona

El món es troba immers en un canvi d’època marcat per la revolució digital, la globalització econòmica, el progrés científic i el canvi climàtic. La celebració de la Biennal de pensament és una iniciativa per convidar els veïns i les veïnes de Barcelona a pensar el futur posant una atenció especial en el paper que hi tenen les ciutats, amb l’objectiu de trobar projectes de futur realistes i sostenibles.

La Biennal de pensament s’escamparà per tota la ciutat i omplirà fins a quaranta espais públics, equipaments i col·lectius amb més de 85 activitats. Així, els escenaris principals seran la plaça de Joan Coromines, el CCCB, la Model, la Fabra i Coats, els jardins d’Agustí Centelles, els jardins del Doctor Pla i Armengol i Can Felipa.

A aquests espais caldrà sumar-hi 33 més, els corresponents al programa +Biennal, en què s’han implicat 42 entitats i projectes per impulsar 40 activitats paral·leles.

Entre les activitats en destaquem:

Ciutat inclusiva
Dissabte 17 d’octubre a les 12.30h

Les ciutats configuren l’ecosistema de la nostra espècie. Són l’embolcall i alhora l’escenografia de les nostres vides i les diferents interrelacions humanes. Tot i això, sovint estan dissenyades per produir, no per viure, amb el risc de desvincular-se de la seva pròpia essència: millorar l’existència de les persones, amb les seves vides i condicions diverses.

En canvi, una ciutat que escolta i observa amb una mirada atenta i empàtica s’apropa a la gent, l’entén i la cuida. Genera complicitat i comunitat. Aquesta mirada és multidimensional, i depèn, en gran part, de l’urbanisme i l’arquitectura.

Veus locals, nacionals i internacionals per reflexionar sobre el futur

Els debats de les activitats de la Biennal de pensament “Ciutat aberta” giraran entorn de quatre eixos: la democràcia, la ciutat, la tecnologia i el futur. Sota el paraigua d’aquests grans temes i els reptes que ens plantegen en aquest paradigma canviant, 174 persones expertes de l’àmbit local, nacional i internacional ens guiaran en el procés de reflexió.

Entre els i les professionals hi haurà veus especialitzades en camps d’estudi tan variats com l’arquitectura, l’antropologia, la filosofia, la poesia, la ciència o el cinema. Noms de prestigi reconegut en el seu camp com Yayo Herrero, Santiago Alba Rico, Marina Garcés, Neil Gershenfeld o Sasha Costanza-Chock aportaran el seu coneixement i experiència.

Una Biennal accessible i en obert

Totes les activitats de la Biennal seran presencials, seguiran totes les mesures de seguretat i tindran l’aforament limitat a causa de la covid-19. És per això que a partir del 2 d’octubre s’obrirà el període de reserva d’entrades, a través del web biennalciutatoberta.barcelona. En total hi haurà més de vuit mil entrades disponibles.

A més, una dotzena d’activitats s’emetran en directe al web de la Biennal de pensament, i totes les ponències i debats, a excepció del programa +Biennal, s’enregistraran i es podran veure a la carta en el mateix web.

També es poden seguir les novetats i la informació més destacada de la Biennal mitjançant el canal de Telegram “Biennal Ciutat Oberta”.

Reserva d’entrades

Per assistir a alguna de les activitats cal fer una reserva prèvia d’entrades a través del web de la Biennal.

  • A través de les fitxes del programa es por accedir al sistema de reserva, que permet obtenir una o dues entrades per persona, per a un màxim de sis activitats.
  • Un cop emplenat el formulari, les entrades es poden descarregar a través del correu electrònic de confirmació.
  • En cas de no poder assistir a alguna de les activitats, s’ha d’anul·lar la reserva per alliberar les entrades. La cancel·lació es pot fer a través de l’enllaç que apareix al correu electrònic de confirmació o a través de la fitxa de l’activitat del web, fent clic al botó “Cancel·la la reserva”.
  • En cas de pèrdua de la reserva, es pot recuperar accedint a la fitxa de l’activitat, al web de la Biennal, i fent clic al botó “Recupera les entrades”.
  • Si es va acompanyat de menors, és necessari reservar entrada per als infants de més de 2 anys. Els menors de 18 anys que assisteixin sense pares/mares o tutors/es necessiten autorització.