Ciutat Vella suspèn la concessió de llicències d'activitats de concurrència pública

14/10/2016 12:11 h

Ajuntament de Barcelona

La suspensió de concessió de llicències, que tindrà vigència durant un any, permetrà la revisió del Pla especial d’establiments de concurrència pública, hoteleria i altres activitats amb dos objectius: ordenar i limitar les activitats que generen accions negatives a l’aire lliure als barris i potenciar-ne d’altres que ajudin a dinamitzar l’entorn i que afavoreixin la diversitat econòmica i comercial del districte de Ciutat Vella.

Ciutat Vella iniciarà la revisió del Pla especial d’establiments de concurrència pública, hoteleria i altres activitats del districte després d’acordar la suspensió de la concessió de llicències per iniciar activitats de concurrència pública, comercials i alimentàries, entre altres, en aquest districte. Per primera vegada se suspenen les llicències d’activitats de serveis d’informació turística, d’emmagatzematge de petites mercaderies com els equipatges o de botigues d’exposició, venda o lloguer de bicicletes o vehicles de mobilitat personal amb motor, entre altres activitats.

La suspensió de concessió de llicències es pot fer cada tres anys. En l’àmbit de la Rambla l’última suspensió va tenir lloc el 2014, per tant ara aquesta mesura no s’aplicarà en aquesta zona i tampoc a la del port.

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha explicat que l’objectiu de suspendre la concessió de les llicències és “revisar el Pla d’usos perquè respongui a la voluntat de diversificar l’activitat econòmica del districte”. Pin ha afegit que és important cobrir les necessitats del veïnat, tot i que sigui una zona molt turística.

El Pla d’usos se sumarà a altres eines, com ara el Pla de desenvolupament econòmic presentat al juliol, per retornar un equilibri entre la pressió turística, la vida veïnal i la diversificació comercial. Totes dues eines responen a la necessitat de crear a Ciutat Vella un ecosistema econòmic divers i robust.

Oci nocturn i soroll

Com que un dels principals problemes de Ciutat Vella és l’oci nocturn i les molèsties que pot causar, una de les principals línies de treball del nou Pla especial d’establiments de concurrència pública serà trobar fórmules per pal·liar-lo. Per això, el Districte ha encarregat a l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) un estudi que permetrà avaluar quin és l’impacte de les molèsties generades pel soroll en la salut de les persones.

Notícies relacionades