Color púrpura pel Huntington el 5 de maig

05/05/2016 10:08 h

Redacció

Barcelona  il.lumina algunes fonts de la ciutat de color púrpura, el 5 de maig, per adherir-se a la campanya internacional en suport a la Malaltia de Huntington amb el propòsit de sensibilitzar a la població i donar visibilitat a aquesta patologia.

L’acte s’emmarca en la iniciativa Light it up 4 HD, portada a terme per l’associació de Huntington del Canada, que proposa il.luminar durant el mes de maig llocs emblemàtics d’arreu del món.

Més de 650 famílies a Catalunya i 4.000 a Espanya pateixen aquesta malaltia i al voltant de 15.000 estan en risc de desenvolupar-la pel caràcter hereditari que té. Avui per avui aquesta malaltia és incurable.

La Malaltia de Huntington és la patologia neurodegenerativa més important rere l’Alzheimer, el Parkinson i l’Escleròsi Múltiple. Encara poc coneguda apareix entre la tercera i quarta dècada de vida. Els seus símptomes són greument incapacitants ja que afecten  la memòria, la conducta, alteracions motores importants i al final del procés que pot durar fins a 20 anys demència i incapacitat total per realitzar qualsevol funció vital.

Avui per avui no hi ha tractament farmacològic que curi la malaltia, per això són molt importants els tractaments amb teràpies rehabilitadores i de manteniment que preservin el màxim temps possible les funcions vitals dels malalts.

L’ Associació Catalana de la Malaltia de Huntington , ACMAH, lluita per oferir el màxim de respostes a les necessitats de les famílies afectades. Els principals objectius  de l’entitat  són: la realització de Tallers Terapèutics pels malalts, Estimulació Cognitiva, Logopèdia i Fisioteràpia, i formació pels cuidadors  que faciliti la tasca de tenir cura dels malalts i alhora saber cuidar-se assolint així una millora important de qualitat de vida per a tota la família.

ACMAH es va formar el 1998 amb l’energia de cinc famílies pioneres que van iniciar el camí Actualment  compta amb  257 socis  que treballen pels seus  drets i les seves necessitats.

 

ACMAH Associació Catalana de la Malaltia de Huntington Hotel d’Entitats la Pau c/ Pere Vergés, 1, 7.1

08020 Barcelona

Telf. 933145657