Com combatre el neguit de ser pare

02/06/2015 08:50 h

Max Ledo

A les sessions que s’organitzen al CAP de Sant Andreu, en el marc del projecte “Canviem-ho”, s’acompanya els futurs pares perquè potenciïn les capacitats afectives i se sentin importants en tot el procés.

Vídeo ‘Com combatre el neguit de ser pare’

Els grups de pares, formats normalment per una dotzena d’homes, consisteixen en 7 sessions –6 més la presentació– en les quals s’acompanya, es guia i s’ajuda els futurs pares per tal que prenguin consciència del canvi important que hi haurà a les seves vides.

Les sessions estan dirigides per un psicòleg de l’Ajuntament de Barcelona i una llevadora del Programa d’atenció a la salut sexual i reproductiva (PASSIR), i es realitzen abans de les sessions prepart, en què participen ambdós membres de la parella. “Volem oferir un espai perquè els pares siguin protagonistes, ja que de vegades se senten com actors secundaris, tant en l’àmbit dels professionals com en l’entorn social, que molts cops els situen en un segon pla”, afirma Aharon Fernández, psicòleg del projecte “Canviem-ho”.

A través de dinàmiques participatives, debats i activitats grupals, es tracten temes com els temors, les inquietuds i les incerteses que sorgeixen abans i durant el part, les emocions que genera tot el procés, la sexualitat o la lactància.

Projecte “Canviem-ho”

Les sessions s’emmarquen dins del projecte “Canviem-ho”, una iniciativa pionera a Catalunya, impulsada per la Regidoria de Dones i Drets Civils i adreçada a promoure la conscienciació, la participació i la implicació dels homes en l’equitat de gènere.