Comença el curs a les escoles de música amb més de 3.700 estudiants

En concret, 2.400 estudiants participaran en els programes de llarg recorregut de les escoles municipals de música Can Fargues, Can Ponsic, Eixample - Joan Manuel Serrat, Nou Barris i Sant Andreu - Mestre Pich Santasusana. Aquests centres també ofereixen 815 places als tallers de diferent durada organitzats tant per a infants com per a adults. A més, 523 persones s’han matriculat a les diferents disciplines de grau professional del Conservatori.

19/09/2022 15:50 h

Ajuntament de Barcelona

Un programa variat

Les escoles de música desenvoluparan aquest curs programes de llarg recorregut en trenta especialitats instrumentals diferents. A banda d’aquests programes, els centres organitzen, de manera complementària, activitats i cursos formatius de durada variable, dirigits a públics diversos, com, per exemple, tallers de música per a nadons, música i moviment, cant coral o activitats fora del període lectiu. L’oferta de places prevista per al curs 2022-2023 és de 815 (55 més que el curs passat).

Pel que fa al Conservatori, aquest curs seguiran estudis de grau professional en les diferents disciplines un total de 523 alumnes, 31 dels quals faran una doble especialitat i 386 són alumnes de continuïtat.

Les instal·lacions del conservatori s’han millorat, per exemple, s’han renovat el mobiliari de recepció, la sala de professorat i els equips d’informàtics per a les aules.

Amb la integració com a objectiu

L’oferta educativa de les escoles municipals de música està orientada a facilitar l’accés a la pràctica musical a alumnat de totes les edats, respectant el dret de tots els alumnes a accedir-hi i atenent al valor educatiu i social de la música i la influència que té en l’èxit escolar.

Per això, per garantir que la situació econòmica de les famílies no sigui un obstacle per accedir a les escoles municipals de música, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) disposa d’una política de bonificacions sobre el preu públic, del 30%, del 50% i del 70%, per a l’alumnat de 4 a 18 anys.

El nombre de sol·licituds atorgades en els darrers cursos se situa entre el 10% i l’11% del total de l’alumnat de 4 a 18 anys matriculat als programes de llarg recorregut. El curs 2021-2022 l’Ajuntament de Barcelona hi va destinar més de 114.000 euros.

A més, les escoles de música promouen activitats de suport i acompanyament a centres educatius i projectes de sensibilització musical en l’àmbit comunitari, vinculats a equipaments culturals, com els centres cívics, els casals de barri i altres entitats i associacions.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades