Comença la construcció de 49 habitatges per a gent gran al Fort Pienc

22/08/2016 20:26 h

Ajuntament de Barcelona

El barri del Fort Pienc, a l’Eixample, disposarà d’un edifici amb 49 habitatges per a persones grans al carrer d’Alí Bei, 100-102. Es tracta d’una promoció que disposa de serveis d’ús col·lectiu, com consergeria o teleassistència.

Els pisos tindran una superfície d’uns 40 metres quadrats, disposaran d’una habitació doble i d’un bany i integraran en un espai únic el menjador, la cuina i la sala d’estar. A més, dos d’aquests habitatges estaran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

La dutxa es construirà al nivell del paviment i els habitatges disposaran d’una alarma centralitzada al bany i de llum d’emergència perquè els estadants es puguin orientar en cas que falli el subministrament elèctric. D’altra banda, les cuines tindran plaques elèctriques i els endolls se situaran a una alçada pensada especialment perquè les persones grans no hagin de fer esforços.

L’edifici també inclourà quinze allotjaments temporals destinats a famílies que es trobin en una situació d’emergència social perquè s’han quedat sense llar de forma sobtada, perquè necessiten un suport socioeducatiu o perquè es troben en fase de desestructuració.

Aquests allotjaments tindran superfícies d’entre 17 i 32 metres quadrats, amb capacitat per acollir entre dues i cinc persones. Disposaran d’una sala d’estar, un menjador, un dormitori i un bany, a més d’un petit espai per preparar aliments, amb un frigorífic, una pica i un microones. A més, a la planta baixa i a la primera planta hi haurà un menjador col·lectiu, una recepció, vestidors, serveis, sales de reunions i una cuina.

Finalment, s’han previst 23 places d’aparcament de vehicles, que es construiran al subsòl de l’edifici.