El Projecte CASBA segueix treballant per un comerç més accessible

Uns 35/40 alumnes de la Universitat Internacional de Catalunya, School of Architecture, acompanyats per persones amb discapacitat de diferents entitats i representants dels districtes de l'Eixample i Nou Barris, surten al carrer amb cadires de rodes i bastons per posar-se a la pell de les persones amb discapacitat.

14/10/2021 19:06 h

barcelona.cat

Aquesta activitat de sensibilització forma part del Projecte CASBA (Comerç Accessible Sense Barreres). CASBA és un projecte de sensibilització i formació dels diferents actors al voltant de l’accessibilitat del comerç.

Amb la metodologia Aprenentatge i Servei (APS) es promou la millora de l’accessibilitat dels barris de la ciutat a través de l’estudi de la via pública, els equipaments i comerços de proximitat per part de l’estudiantat d’arquitectura, a més d’afavorir la participació i l’autonomia de les persones amb discapacitat i/o diversitat funcional.

Des del seu naixement l’any 2013, el projecte CASBA ha analitzat l’accessibilitat de 29 eixos comercials dels districtes de la ciutat i 756 comerços amb una participació de més de 600 alumnes de les diferents universitats d’arquitectura.

Aquest curs escolar 2021-2022 posem en marxa la novena edició del Projecte CASBA amb la  incorporació d’una nova universitat: l’EPSEB (Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona) que juntament amb l’ETSAB, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de BCN, formen part de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Segueixen col.laborant, la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), La Salle-Universitat Ramon Llull (URL).​

Les activitats portades a terme, pels alumnes de la UIC, al districte de l’Eixample i Nou Barris, han estat:

  • El passat 13 d’octubre, Sessió ‘Entitats a l’aula’:  Persones col·laboradores de les entitats del sector de la discapacitat dels dos districtes van  explicar als alumnes les seves experiències amb l’accessibilitat dins l’assignatura obligatòria Accessibilitat a l’arquitectura,  impartida pel professor Sr. Enrique Rovira-Beleta.
  • El 14 d’octubre, els alumnes de la UIC, varen visitar i analitzar  els eixos comercials dels barri de Roquetes a Nou Barris i de la Dreta de l’Eixample , acompanyats per les associacions de comerciants de Roquetes i Coreixample i entitats de persones amb discapacitat d’ambos districtes.