Comença la reforma del pont de Santander

Comencen les obres de reforma del pont de Santander, entre els districtes de Sant Andreu i Sant Martí. La futura infraestructura aproparà els barris de la Verneda i la Pau i el Bon Pastor, farà l’espai públic més accessible i inclusiu i permetrà els desplaçaments a peu i en bicicleta. Actualment només permet el pas de vehicles.

18/09/2022 10:21 h

Ajuntament de Barcelona

L’actuació de millora del pont de Santander es tira endavant també per la mobilització veïnal que, a través d’una iniciativa ciutadana, va reunir gairebé 4.500 signatures per demanar-ne la rehabilitació. Així es donarà compliment a un deute històric de la ciutat amb aquests barris.

La nova estructura tindrà voreres d’entre 3,3 i 4,5 metres, un carril bici unidireccional a cada banda, un nou pas de vianants i un carril de circulació per sentit. A més, es reduirà el pendent per fer-lo més accessible, s’hi plantarà una cinquantena d’arbres i parterres, s’hi incorporarà mobiliari urbà, s’hi renovarà la xarxa d’enllumenat i semàfors i s’hi instal·laran punts wifi.

El projecte té un pressupost de 10,8 milions d’euros i es preveu que les obres durin 17 mesos.

Un pas més cap a la Superilla Barcelona

La rehabilitació del pont s’emmarca en el model de ciutat que s’està desenvolupant a través del pla Superilla Barcelona, que inclou actuacions per recosir els barris històricament allunyats per barreres i cicatrius urbanes, i se suma a altres intervencions importants a Sant Martí i Sant Andreu, com la transformació de l’avinguda de la Meridiana.

Etiquetes associades a la notícia