Comença la rehabilitació del Turó Park

A causa de l'ús intensiu del parc i del desgast de les seves zones verdes, el Turó Park experimentarà un seguit de millores amb la col·laboració ciutadana, recollint propostes del veïnat i del teixit comercial de la zona. Les obres comencen avui i tenen una durada prevista de sis mesos.

30/10/2017 18:33h

Redacció

Una de les actuacions previstes, atesa la categoria històrica del parc, és la rehabilitació integral del llac. Amb la finalitat de millorar-ne l’estat de conservació actual, que afecta la seva flora i fauna, es farà un buidatge del llac i es retiraran les plantes actuals per plantar-ne de noves. Durant aquest procés, es traslladaran les espècies autòctones que hi habiten a una ubicació temporal i es reincorporaran amb la finalització de les obres.

Així mateix, també s’incorporaran millores en els camins desgastats, es substituiran tots els bancs i papereres deteriorats, es recuperarà l’antic teatret de titelles, s’ampliarà l’àrea de jocs infantils i es renovaran les zones verdes amb la reposició d’arbrat perdut i la millora del sistema de reg.

Amb l’inici de les obres, dels cinc accessos que té el parc en quedaran tancats dos, el del carrer de Francesc Pérez-Cabrero i el que hi ha a la cantonada del mateix carrer de Francesc Pérez-Cabrero i el carrer de Josep Bertrand. L’accés al parc està sempre garantit, com a mínim, per dues portes. Aquests accessos aniran canviant a mesura que avancin les obres d’intervenció i sempre estaran senyalitzats. Les obres de millora del parc començaran per la zona del llac, que quedarà tancada als usuaris. Després s’aniran afegint gradualment zones a l’àmbit d’obres.

Nova àrea de gossos als Jardins de Piscines i Esports

El deteriorament d’algunes zones del Turó Park es deu, en part, a la presència de nombrosos animals de companyia. Per aquesta raó, se’n prohibirà l’entrada i s’habilitarà una nova àrea per als animals ubicada als Jardins de Piscines i Esports. Aquesta zona tindrà més de 1.300 metres quadrats, repartits entre espais d’esbarjo i jocs d’agilitat per als gossos, i espais d’estada per als seus propietaris. Aquesta nova àrea d’esbarjo per a gossos està previst iniciar-la durant la segona quinzena de novembre, i les obres tindran una durada aproximada de tres mesos i mig.

Més informació