Comença la segona fase de les obres de la via Laietana, amb noves afectacions

A partir del 2 de setembre la circulació en sentit muntanya quedarà tallada des de la plaça d’Idrissa Diallo per tal d’iniciar els treballs del tram inferior.

31/08/2023 07:51 h

Districte Ciutat Vella

La transformació de l’emblemàtica via Laietana continua avançant amb els últims treballs de la primera fase i l’inici de la segona fase.

Inici de la segona fase

A partir del 2 de setembre comencen les obres del tram inferior de la via Laietana, comprès entre la plaça d’Antoni Maura i les places d’Idrissa Diallo i Correus. Es preveu que aquesta segona i última fase duri 21 mesos, fins al juny del 2025.

La intervenció començarà amb uns treballs previs que necessàriament s’han de fer de nit. Després es procedirà a la millora i renovació de la xarxa de serveis, de gran complexitat, donada la gran ocupació de canalitzacions i infraestructures que hi ha al subsol i, en darrer lloc, la reurbanització.

Així, a partir de dissabte, 2 de setembre, la circulació a la via Laietana en sentit muntanya, des de la plaça d’Idrissa Diallo, quedarà tallada. L’accés al mercat, aparcaments, guals i serveis s’haurà de fer des de la plaça d’Urquinaona, en sentit mar.

A partir de dilluns, 4 de setembre, els autobusos que circulen per la via Laietana recuperen les afectacions que tenien fins ara: en sentit muntanya mantenen el desviament del recorregut pel pg. Picasso i el pg. Lluís Companys, mentre que en sentit mar circulen amb normalitat.

L’única excepció serà el bus de barri 120, que perd les parades que té a via Laietana, en sentit muntanya, i modifica l’itinerari. El recorregut alternatiu, en aquest sentit, serà av. Marquès l’Argentera, pg. Picasso, pg. Pujades i pg. Lluís Companys, des d’on girarà per recuperar el recorregut a Comerç. Trobareu tota la informació a les parades de bus al web de TMB.

Tant el Mercat de Santa Caterina com les botigues de l’entorn de la via Laietana continuaran oferint el servei habitual durant les obres. De la mateixa manera, les zones de càrrega i descàrrega dels carrers adjacents continuaran funcionant com fins ara.

Tota la informació sobre les obres es pot consultar al web específic sobre la via Laietana del Servei d’Informació d’Obres.

Una via més sostenible i amable

La transformació de la via Laietana té com a objectiu aconseguir una avinguda on es prioritzen els vianants i la mobilitat sostenible: un carrer més verd, amb menys soroll i contaminació, i més espai per passejar i gaudir del comerç de proximitat.

La segona fase de les obres dona continuïtat al projecte iniciat a la primera fase, que redueix els carrils de circulació per al trànsit privat: en sentit descendent hi haurà un carril compartit per a busos i bicicletes i un carril de circulació limitat a 30 km/h, mentre que en sentit ascendent hi haurà un carril per a busos i taxis que també podrà utilitzar el veïnat, i s’hi ubicarà un carril bici segregat del trànsit al costat de la vorera.

Per aconseguir un passeig més amable, s’ampliaran les voreres perquè totes siguin de més de 4 metres i es reubicaran i ampliaran els passos de vianants per millorar la connexió dels barris del Gòtic i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. A més, es potencien quatre grans espais d’estada al llarg del carrer: l’espai d’unió amb el nou carrer de Jonqueres, una gran plaça a Antoni Maura que connecta la Catedral i el Mercat de Santa Caterina, la plaça de l’Àngel i la plaça d’Idrissa Diallo.

Etiquetes associades a la notícia