Comença la temporada del 120è aniversari del Tibidabo

Després d’un any atípic, dissabte, 15 de maig, reobre el Parc del Tibidabo amb totes les mesures necessàries per garantir la seguretat de les persones que el visitin, nous espectacles i activitats i una nova porta d’accés, que, alhora, es converteix en la primera atracció del parc: la Cuca de Llum, que reinventa l’antic funicular, reduint el trajecte a tan sols 3 minuts, i des d’on es podrà gaudir d’unes espectaculars vistes panoràmiques i de continguts educatius, a través de pantalles i tauletes electròniques.

13/05/2021 17:59 h

Ajuntament de Barcelona

La renovació del funicular, amb una inversió de 19 milions d’euros, referma l’aposta per la mobilitat sostenible inclosa al Pla estratègic 2020-2025, que planteja la reducció de gairebé 1.500 tones de CO2, un 23% menys que actualment, en els propers cinc anys.

La Cuca de Llum es completarà amb l’ús de les tres llançadores Tibibus, que arribaran a l’estació inferior del funicular, i la creació de noves vies verdes per pujar a peu fins al cim.

Any d’aniversaris

El parc celebra enguany el 120è aniversari, que tindrà continuïtat durant tota la temporada amb espectacles protagonitzats per les mascotes del parc. També se celebren els 15 anys del Tibiclub, l’abonament anual amb avantatges i descomptes per a les famílies, del qual més de 18.000 persones ja són usuàries.

L’abonament es pot comprar a les taquilles del parc i a la nova Tibidabo Store, que obrirà al mes de juny al passeig de Sant Gervasi. Fins al 31 de juliol, la quota d’inscripció serà gratuïta i s’ha preparat un nou paquet de benvinguda, que inclou de regal el peluix d’una de les mascotes del parc.

Un Tibidabo compromès

Amb motiu de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible, s’ha preparat un espectacle per sensibilitzar i educar sobre la sostenibilitat i diferents tallers educatius en col·laboració amb la Fundació Alícia. També s’ampliarà l’oferta de restauració amb la incorporació de menús saludables en diferents establiments.

Es repetiran iniciatives educatives com el Fisidabo 2K i diferents activitats didàctiques de ciència, tecnologia i medi ambient creades i impartides pels monitors i monitores del parc.

Visites segures

Seguint els protocols marcats per les autoritats sanitàries, es recomana adquirir les entrades de manera anticipada a la pàgina web i l’aforament del parc es reduirà per mantenir la distància entre persones. A més, s’han implementat mesures com les següents:

  • Ús de la mascareta homologada obligatori a tot el parc.
  • Àmplia distribució de punts de gel hidroalcohòlic en tot el recinte.
  • Neteja i desinfecció intensificades en atraccions i equipaments.
  • Adaptació de l’oferta de restauració a formats per emportar.

El parc ha obtingut el certificat Global Safe Site, en la qualificació Excellence, i els segells Safe Tourism Certified, creat per l’Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), i Safe Travels, del Consell Mundial del Viatge i el Turisme (WTTC).

Etiquetes associades a la notícia