Comencen les obres del mercat provisional d’Horta

Aquesta setmana han començat les obres del mercat provisional d’Horta, un espai verd situat a la confluència dels carrers de Porto i de Lisboa, que es preveu que estigui a punt d’aquí a sis mesos. Serà una gran estructura de fusta d’uns 1.400 metres quadrats, proposta dels arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carles Enrich, que serà un element més de la futura zona verda.

14/01/2023 09:57 h

Ajuntament de Barcelona

Els usos del nou edifici en la funció de mercat provisional es reparteixen en tres grans àmbits: sala de vendes per a 33 establiments,  27 d’alimentaris i 6 de no alimentaris, parades especials no alimentàries i zona logística, on hi haurà les cambres frigorífiques comunitàries, les oficines i la zona de càrrega i descàrrega, entre d’altres.

Serà un equipament sostenible gràcies a la reutilització dels materials i a l’aprofitament dels recursos naturals com, per exemple, la recuperació de l’aigua de pluja per als lavabos, la neteja i el reg.

L’obra, feta a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), té un pressupost total de 5.388.950,31 euros, finançats en part pels Fons Next Generation. Quan s’acabin les obres del mercat definitiu els paradistes podran tornar-s’hi a instal·lar.

Etiquetes associades a la notícia