Comencen les obres del nou Mercat de Montserrat

Les obres per a la construcció del nou Mercat de Montserrat, al districte de Nou Barris, ja estan en marxa. El nou mercat tindrà una superfície construïda de 10.045 metres quadrats distribuïts en dues plantes, soterrani, planta baixa i entresolat. El pressupost és de 14 milions d’euros i la previsió és que les obres s’acabin el segon trimestre del 2024.

18/10/2022 14:16 h

Ajuntament de Barcelona

A l’illa on s’ubica el Mercat de Montserrat, a més de l’equipament, també hi ha zones d’aparcament, el moll de descàrrega del mercat i petites zones de jocs infantils. La voluntat és construir el nou edifici a l’espai d’aparcament actual, de manera que el mercat pugui continuar en funcionament fins que es posi en marxa el nou.

La planta baixa estarà dividida en dos nivells: al superior, amb accés per la plaça, hi haurà el mercat, i a l’inferior, un establiment d’autoservei al qual s’accedirà des del carrer d’Aiguablava. L’edifici tindrà dos soterranis per als magatzems dels paradistes i la zona logística i l’aparcament.

Per a la construcció d’aquest nou edifici s’utilitzaran materials petris i formigons, tant a l’interior com a l’exterior, a les zones de contacte amb el terreny, que redueixen de manera important les feines de manteniment de l’edifici en aquests punts.

A les parts superiors els materials seran lleugers i transparents, i les cobertes, que seran visibles des de molts punts dels entorns, tindran elements vegetals.

Etiquetes associades a la notícia