Comencen les obres dels túnels de la plaça de les Glòries

27/04/2015 13:19 h

Helena Mercadal

Per garantir la màxima seguretat en aquesta intervenció, ja han començat les inspeccions als edificis del voltant de la plaça de les Glòries, que s’auscultaran durant l’execució de les obres.

La durada dels treballs del primer túnel de les Glòries serà de 25 mesos i es faran en quatre fases. La primera, que ara comença, és la de l’execució dels pous d’atac, és a dir, es faran les excavacions del túnel i les estructures i es procedirà a desviar els serveis afectats i les instal·lacions. Són els treballs que permetran la construcció del túnel que enllaçarà els carrers de Castillejos i Badajoz.

El túnel tindrà una longitud de 508 metres i una profunditat màxima de 25 metres sota la plaça, perquè passarà per sota dels túnels existents del metro i Rodalies. Seran dos tubs independents unidireccionals amb tres carrils de trànsit per cada sentit. Les altres tres fases de l’obra seran la construcció de la rampa Llobregat, la rampa Besòs del costat de muntanya i la rampa Besòs del costat de mar. La inversió és de 49,6 milions d’euros.

El segon túnel soterrat de les Glòries es construirà a continuació, i les obres tindran una durada de 24 mesos. Aquest túnel, que es farà seguint el traçat de la Gran Via, tindrà una longitud de 449 metres i unirà els carrers de Badajoz i la rambla del Poblenou.

Informació i seguretat per als veïns de les Glòries

De forma paral·lela a l’execució del túnel viari, l’Ajuntament, a través de BIMSA, ha començat a fer inspeccions prèvies als edificis de l’entorn per garantir-ne la seguretat durant l’execució de les obres. Aquestes inspeccions van començar a finals de març i s’han fet a un total de 45 edificis i 850 habitatges.

A més, també s’han organitzat reunions amb els veïns d’aquests edificis per informar-los sobre el procés de les obres i les inspeccions, i se’ls ha proposat un calendari de visites per donar continuïtat a les mesures d’inspecció de les finques.

Més informació