Comencen les proves d’accés a la Guàrdia Urbana amb rècord de dones aspirants

Un total de 4.827 aspirants estan convocats avui, dissabte 5 de juny, a fer els primers exàmens del procés d’oposició per a les 259 noves places de la Guàrdia Urbana. L’objectiu municipal és arribar a 3.500 agents del cos l’any 2023, la xifra més elevada de la història.

05/06/2021 09:46 h

Ajuntament de Barcelona

Del total d’aspirants el 32% són dones (1.546), el percentatge més alt de la història de les proves del cos. En la convocatòria de l’any passat, les dones van representar el 31,79% del total de sol·licitants, i en la de l’any 2019, un 25,52%.

L’edat mitjana de les dones aspirants és de 33 anys, i la dels homes, de 32 anys.

Els aspirants faran al llarg del matí la primera prova (cultural i teòrica), la segona prova (tests d’aptitud) i la tercera prova (coneixements de llengua estrangera) de la fase selectiva, d’acord amb les bases de la convocatòria. Els exàmens es realitzaran als palaus número 2 i 8 de Fira Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat.

Novetats en el procés d’oposició

En els darrers anys la convocatòria de places de la Guàrdia Urbana ha inclòs mesures per fomentar la incorporació de més dones (la nova convocatòria manté la quota del 40% de dones en les noves incorporacions) i ha previst com a valorable el coneixement de la llengua anglesa. En la convocatòria actual, per primera vegada es considera també avaluable el coneixement del xinès, l’àrab o l’urdú.

En aquest sentit, la majoria d’aspirants que s’examinarà d’una llengua estrangera per augmentar la puntuació en el procés d’oposició ho farà de l’anglès, amb 2.457 persones que ho han sol·licitat, opció seguida de l’àrab (30 aspirants), el xinès (4 persones) i l’urdú (1 sol·licitant).

A més, per primera vegada podran postergar la prova física no només les dones que estiguin embarassades en el moment de l’examen, sinó també les que acreditin estar en situació de postpart, fins a 16 setmanes després del naixement del fill o filla.

Mesures de seguretat covid-19

Als espais on es realitzaran les proves es mantindrà una distància mínima d’1,5 metres entre els aspirants, caldrà utilitzar mascareta en tot moment mentre es romangui a les instal·lacions, no podrà haver-hi acompanyants i totes les aules disposaran de ventilació natural. No podran accedir a fer les proves les persones aspirants amb símptomes compatibles amb la covid-19, les persones a les quals s’hagi diagnosticat la malaltia i que no hagin acabat el període d’aïllament o les que es trobin en període de quarantena domiciliària per haver tingut contacte estret amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada de covid-19.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades