Comerços del carrer Nou de la Rambla, sales d’art temporals

08/07/2015 11:45 h

Ciutat Vella TV

El Raval és l’escenari de la primera galeria de carrer (street gallery) de Barcelona, distribuïda entre els comerços d’una via pública. En aquest cas són prop de 60 establiments del carrer Nou de la Rambla els que s’han convertit temporalment en galeries.

El carrer Nou de la Rambla, al barri del Raval, és un carrer amb una gran tradició comercial i l’eix de connexió principal entre el Paral·lel i la Rambla. Però també és el carrer on viu Nu Díaz, artista i autora d’“Ànima animal”, la primera exposició que es presenta alhora en diferents establiments comercials.

L’artista mostra en l’exposició “la recerca sobre la relació entre el comportament i l’essència de l’home i els animals”. Fruit d’aquesta recerca Nu Díaz ha creat una col·lecció de 50 animals de gran format pintats al carbonet, que es podrà veure fins a finals de juliol.

Una manera d’apropar l’art a la ciutadania

La idea de la galeria de carrer va néixer perquè l’artista preparava un treball sobre animals. Se li va ocórrer, tal com recorda la mateixa Díaz, “omplir la ciutat d’animals, però com que la ciutat és molt gran vaig pensar: ‘Per què no omplir un carrer?’ D’aquesta manera va sorgir la idea de la galeria de carrer, i també perquè el que vull és treure l’art de les galeries i apropar-lo als ciutadans”.

“Ànima animal” és el resultat d’1 any de feina, durant el qual l’artista ha treballat de manera individual cada obra amb el comerciant que l’exposa. La participació s’ha traduït en molts casos en l’elecció de l’animal que volien exposar als seus aparadors. “Els triaven, en alguns casos, buscant similituds amb el seu negoci, o bé per alguna connotació cultural o religiosa”, explica Díaz.

Una cinquantena de botigues tan variades com pelleteries, restaurants, floristeries, farmàcies o agències de viatges s’han convertit en sales d’art improvisades al Raval. Altres carrers de Barcelona ja s’han interessat pel concepte de galeria de carrer. De fet, la segona edició serà en un carrer del barri de Roquetes a finals d’any.