Commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics del 1992

03/02/2017 15:59h

Redacció

Barcelona commemora aquest any el 25è aniversari de la celebració dels històrics Jocs Olímpics i Paralímpics del 1992. L’Ajuntament, conjuntament amb les institucions, les entitats i els organismes del territori, han programat activitats per mantenir viu el record dels jocs i fer-ne partícips tots els col·lectius, les plataformes i les entitats vinculats als JJOO del 1992 i al món de l’esport de la ciutat.

L’Ajuntament ha creat el web www.barcelona.cat/25anysolimpica per informar de l’agenda de tots els esdeveniments i les notícies. El programa inclou prop d’una trentena d’actes entre conferències, activitats escolars i actes institucionals.

L’objectiu és que el teixit esportiu de la ciutat sigui el protagonista de l’agenda i hi aporti activitats, habituals o creades per a l’ocasió, per construir un programa entre tots els sectors de la ciutat. I en definitiva, recuperar a través del calendari l’esperit esportiu i col·laboratiu de la Barcelona del 1992.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha posat en relleu el que van significar els JJOO per a la ciutat durant l’acte celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament, que ha donat el tret de sortida al programa i en el qual han participat els representants de totes les institucions que van formar part de l’organització de l’olimpíada.

“Els Jocs Olímpics i Paralímpics no només van ser una fita esportiva, sinó que també van ser una fita ciutadana en la història del nostre país”, ha dit Colau.

A més, els 22 equipaments esportius que van ser olímpics i paralímpics estaran senyalitzats amb informació sobre els esdeveniments esportius que es van viure ara fa 25 anys.

Josep Maria Trias, autor del logotip de Barcelona ’92, n’ha repensat el disseny, que es reforça per a l’ocasió amb la data de l’aniversari.