Compromís amb la defensa del dret a una mort digna

A la declaració institucional que es durà al Plenari d'abril es defineixen els compromisos municipals per promoure una mort digna. Entre altres, difondre i facilitar la tramitació del Document de voluntats anticipades o participar en la creació d’un observatori encarregat d’investigar i analitzar la qualitat de la mort.

27/04/2017 13:57 h

Ajuntament de Barcelona

Aquestes accions sorgeixen del suport de l’Ajuntament a l’associació Dret a Morir Dignament – Catalunya (DMD-CAT), que s’ha formalitzat en una reunió per compartir el contingut de la declaració institucional. El text també es vincula a la declaració recent del Parlament de Catalunya, que demana al Congrés dels Diputats la despenalització de l’eutanàsia a través de la reforma del Codi penal.

“No estem davant d’una qüestió d’aquest Govern”, ha dit el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, “sinó d’un repte de país.” Segons Asens, defensar el dret a una mort digna és també donar resposta a les demandes i necessitats de la ciutadania. Com ha recordat, “Aquest és un tema que genera un consens ampli: el 77% de la població espanyola està a favor de l’eutanàsia”.

Per la seva banda, la presidenta de DMD-CAT, Isabel Alonso Dávila, ha agraït el suport institucional i ha recordat: “Amb el canvi de la llei s’estalviarien molt patiment i situacions de suïcidi clandestí.” També s’ha mostrat confiada que, més tard o més d’hora, arribi la despenalització de l’eutanàsia, que ja s’ha produït en ciutats i països del nostre entorn com Holanda, Bèlgica o Suïssa o es troba en la seva agenda.