Compte enrere per a la recollida de taronges al monestir de Pedralbes

El 3 de febrer es durà a terme, al Reial Monestir de Pedralbes, la recollida de taronges amargues per fer les melmelades La Marga. A les Corts, enguany s'hi sumen nous participants a la iniciativa.

25/01/2023 08:58 h

Blanca Linares Juan

L’institut Municipal de Parcs i Jardins, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Espigoladors, entitat dedicada a fomentar l’aprofitament alimentari i el dret a l’alimentació, impulsen el projecte La Marga a alguns districtes de la ciutat, amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més saludable i que situï l’alimentació sostenible al centre.

La iniciativa té com a propòsit donar una segona vida a les taronges amargues de la ciutat i convertir-les en melmelada. Els pots, batejats com La Marga, són distribuïts a diferents entitats socials dels districtes que atenguin persones que pateixen situacions de pobresa alimentària o de risc en la salut. Parcs i Jardins contribueix a fer una ciutat més saludable des que no s’apliquen productes fitosanitaris als arbres i al sòl. L’Agència de Salut Pública de Barcelona és l’encarregada de supervisar el procés i assegurar la qualitat del producte final.

El projecte a les Corts

Enguany, serà l’alumnat de l’Escola Esclat, l’Escola Paideia i l’Escola Jeroni de Moragas, conformant així l’equip encarregat de completar aquesta primera fase del projecte. El Centre Ocupacional Les Corts i el Taller Ocupacional Ariadna, van realitzar la recollida de tarongers el darrer any. 

L’any passat cinc districtes van participar en aquesta iniciativa i es va aconseguir recollir un total de 2.640 kg. Gràcies a aquesta recollida, es van poder repartir gairebé 13.000 pots a diferents entitats i escoles de persones amb discapacitat.

Més informació