Concert solidari Oncolliga

L’Ajuntament de Barcelona se suma a la celebració de la Fundació Oncolliga, 15 anys ajudant a les persones afectades de càncer i els seus familiars.

23/05/2018 10:25 h

barcelona.cat

Oncolliga és una entitat sense ànim de lucre que té per finalitat principal l’atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars durant tot el procés de la malaltia, alhora que realitza activitats de divulgació, prevenció i rehabilitació.

En aquest sentit, com recull el Pla contra el Càncer a Catalunya 2015-2020, Salut ha estès a tota Catalunya dos programes de cribatge: el Programa de detecció precoç de càncer de mama i el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte mitjançant la prova de detecció de sang oculta en femta en homes i dones de 50 a 69 anys.


S’estima que a l’any 2016, segons dades recollides a la Monografia 2016 – El Càncer a Catalunya,  es van diagnosticar aproximadament uns 38.500 casos nous de càncer (22.562 en homes i 15.922 en dones). Els tres tumors més incidents en els homes van ser els de pròstata, els de còlon i recte i els de pulmó. En les dones, van ser-ho els de mama, els de còlon i recte i els d’endometri. Pel que fa a la mortalitat, la taxa ajustada va ser de 139 defuncions per cada 100.000 homes, sent similar a la mitjana europea. En canvi, en dones és de 67 defuncions per cada 100.000 dones, esdevenint la taxa més baixa d’Europa.

Oncolliga ha organitzat diversos actes solidaris al llarg del 2018 per commemorar el 15è aniversari de trajectòria, un d’ells és el concert solidari “+Gospel -Càncer” que donarà el tret de sortida a aquesta celebració. Un concert a càrrec del Cor Carlit Gospel que tindrà lloc el diumenge 27 de maig, a les 12 hores, a l’Auditori de Barcelona.

El repte del Cor Carlit i Oncolliga és omplir l’Auditori de Barcelona i per això s’han establert preus populars, les entrades pel concert es poden adquirir a partir de 10 i fins als 22 euros i per aquells que no puguin assistir a l’espectacle, però que vulguin col·laborar amb la causa d’Oncolliga, poden fer una aportació econòmica mitjançant la fila 0. a fi de que el màxim número de persones puguin contribuir a la tasca que du a terme Oncolliga, i alhora participar en la celebració d’aquest aniversari.

Els beneficis d’aquest concert i els donatius de la fila 0 es destinaran a la Fundació Oncolliga, d’aquesta forma els espectadors contribuiran amb la tasca de l’entitat; ajudar persones amb càncer i els seus familiars.