Concilia: nou servei de cangur municipal per facilitar la conciliació laboral, personal i familiar

En marxa el programa Concilia, que posa en funcionament sis espais de cangur municipal per a famílies monoparentals amb pocs recursos, dones víctimes de violència de gènere i famílies sense teixit comunitari. Els espais estan operatius els set dies de la setmana, i han suposat la contractació de divuit educadores.

22/10/2020 11:53 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte Concilia es posa en marxa, com a prova pilot, des d’aquest mes d’octubre i fins al proper febrer en diferents punts de la ciutat que formen part del Pla de barris. Són:

  • La Verneda i la Pau, al Casal de Barri La Pau
  • El Besòs i el Maresme, al Casal de Barri Besòs
  • La Trinitat Vella, al Camp de Futbol Municipal Trinitat Vella
  • El Raval, a l’Espai Erasme Janer
  • La Marina, al Centre Pepita Casanellas
  • Zona Nord, al Centre Cívic Zona Nord

El servei de cangur municipal pot acollir a cada centre uns vuit infants cada hora i està operatiu tots els dies de la setmana fora de l’horari escolar, durant la setmana en horari de tarda, i durant el cap de setmana al matí i a la tarda.

Els sis espais funcionen amb inscripció prèvia, reservant plaça amb 48 hores d’antelació al web concilia.incoop.cat, tot i que també tenen hores assignades per a les famílies que no puguin fer la inscripció en línia.

La previsió és que facin ús d’aquests espais de cangur entre  uns 1.200 i 1.500 infants d’entre 4 i 12 anys prioritàriament de famílies monoparentals sense recursos o xarxa comunitària. La intenció és que aquests infants tinguin un temps de lleure de qualitat, amb activitats pedagògiques adaptades a les diferents edats i basades en valors com la coeducació, la participació, l’educació ambiental, la interculturalitat, l’educació emocional i l’art.

La iniciativa, que té un pressupost de 248.500 euros, forma part del pla de xoc social municipal per fer front als efectes socioeconòmics generats per la covid-19 i s’ha adaptat a la situació sanitària actual, amb mesures com intentar fer la majoria d’activitats a l’aire lliure, dur mascareta, neteja de mans de manera constant i utilitzar joguines i materials de fàcil desinfecció, entre altres.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades