Coneix les persones i entitats guardonades als 57ns Premis Sant Martí!

La gala de lliurament dels Premis Sant Martí s'ha fet a l'Institut Moisès Broggi. En total, s'han lliurat tres premis a les millors iniciatives individual, col·lectiva i de promoció econòmica, així com set medalles. Són distincions proposades pel moviment associatiu que reconeixen l’esforç i el treball de les persones i entitats de Sant Martí.

12/11/2019 10:35 h

Districte Sant Martí

La sala d’actes de l’Institut Moisès Broggi ha estat escenari de l’acte de lliurament de guardons dels Premis Sant Martí que, com és tradició, s’ha celebrat el dia 11 de novembre, la diada de Sant Martí.

Es tracta de la 57a edició d’aquesta distinció honorífica, la degana de totes les distincions territorials que s’atorguen a la ciutat, que ha servit de model i inspiració a la institució de guardons homologables a la resta de territoris de la ciutat.

L’acte ha estat presidit per la presidenta del Consell de Districte, la regidora Marilén Barceló, conjuntament amb el regidor del Districte, David Escudé. També hi ha participat el regidor adscrit Ferran Mascarell, conjuntament amb els 21 membres del Consell de Districte de Sant Martí.

El lliurament dels Premis Sant Martí ha comptat amb la conducció del grup de teatre improvisat Impro Acatomba, grup de teatre vinculat a l’Escola d’Actors de Barcelona, amb seu a la Cooperativa La Formiga Martinenca.

Es tracta de la primera vegada de la llarga història dels Premis Sant Martí que la cerimònia de lliurament ha tingut lloc al barri del Camp de l’Arpa del Clot, una oportunitat que la ciutadania del barri ha volgut viure omplint de gom a gom la sala d’actes de l’equipament educatiu.

Àlbum de fotografies de la gala de lliurament
dels 57ns Premis Sant Martí

Fins a deu distincions, d’entre divuit propostes

Els Premis Sant Martí s’atorguen en base a les propostes que presenta el teixit associatiu i col·laboratiu dels barris del Districte de Sant Martí. Les bases estableixen tres Premis Sant Martí a iniciatives individuals, col·lectives i de promoció econòmica, a més de fins a cinc tipologies de Medalles sectorials diferents (cultura, esport, justícia social, iniciativa juvenil, i món del treball), i tres tipologies de Medalles en base a la data de fundació (25, 50, 75 i 100 anys, així com els posteriors).

Enguany, la convocatòria havia suscitat la presentació de fins a quinze propostes, de les quals sis corresponien a Medalles d’aniversari, una a Medalla sectorial cultural, una a Premi Sant Martí individual, cinc a Medalla Sant Martí col·lectiva, i dues a Medalla Sant Martí de promoció econòmica.

El jurat, un cop dirimides totes les opcions presentades, ha determinat la següent resolució:

Medalla bronze pels 25 anys
Associació de Lleure Xino Xano
Fundació Privada ARED

Medalla d’argent pels 50 anys
Sabateria Arnal
Agrupació de Veterans del Club Esportiu Júpiter
Colla Castellers de Barcelona

Placa commemorativa pels 150 anys
Casino L’Aliança del Poblenou

Medalla cultural
⇒ David Martínez i Coral, director artístic de l’Esbart Sant Martí de Barcelona, per haver conduït la formació de dansa als primers llocs de la dansa catalana.

Premi Sant Martí, modalitat de promoció econòmica
⇒ Eix Comercial Poblenou, per les noves línies d’actuació que ha creat per generar sinèrgies gràcies a la col·laboració de botigueres i botiguers que posicionen el comerç del barri dintre dels puntals de la ciutat.

Premi Sant Martí, modalitat de col·lectiu
⇒ Escola popular d’educació continua Martinet Solidari, per la seva feina al barri del Besòs i el Maresme de foment de la integració sociocultural per oferir eines educatives i culturals més enllà de l’educació formal reglada.

Premi Sant Martí, modalitat individual
⇒ Al Sr. Miquel Catasús i Lacruz, per la seva trajectòria al llarg dels anys des de l’Assoc. de Veïnes i Veïns Clot – Camp de l’Arpa, en la reivindicació dels projectes de millora del barri i del dret dels veïns i de les veïnes en la seva millora.