Coneixeu la Barcelona més eco

Petits gestos que compten molt: feu que comprar sigui molt més que només comprar, contribuïu a cuidar el planeta.

08/03/2021 16:29 h

Miriam Vilaseca

Barcelona ha estat declarada capital mundial de l’alimentació sostenible 2021, una transició alimentària cap a la sostenibilitat amb la qual s’aconsegueixi enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones i la del conjunt del planeta.

Tant si ja compreu de manera més responsable com si tot just us hi inicieu, aquí compartim algunes de les botigues que faran que les persones i el planeta ens sentim millor.

Barcelona fa un pas endavant… Us hi sumeu?

Botigues d’alimentació ecològica

Aconseguiu productes elaborats de manera natural, respectuosos amb els ecosistemes i l’equilibri mediambiental. A més, ajudeu a afavorir el reciclatge i altres pràctiques sostenibles

Comerç a granel

Veure els productes i poder-los triar, i reduir el nostre impacte ambiental. D’una banda, reduireu els envasos d’un sol ús i, de l’altra, reduireu el malbaratament d’aliments comprant exactament la quantitat que necessiteu.

Exploreu les botigues on podeu comprar aliments a granel.

Economia social i solidària

Des de l’economia social i solidària s’impulsen, es produeixen i es venen productes i serveis per a un consum sostenible, transformador i amb impacte social.

Consulteu més informació sobre l’economia social i solidària aquí.

Cooperatives de consum i supermercats cooperatius

Feu un consum responsable, ecològic i local comprant en cooperatives, amb un preu just i assequible que beneficiï ambdues parts.

No us oblideu dels mercats

Aposteu per contribuir a l’economia local i de proximitat comprant al mercat del barri. A més, ajudareu a preservar les senyes d’un lloc d’identitat i cultura tradicional.

A més, compreu on compreu, recordeu reduir el plàstic utilitzant envasos i bosses que ja tingueu a casa i reciclar correctament.

Etiquetes associades a la notícia