Contractació pública, condicions laborals dignes

Reforçant el compromís en favor d'una contractació justa i sostenible, Barcelona Activa ha adjudicat ja les dues primeres licitacions que incorporaven criteris d'eficiència social per garantir una ocupació de qualitat i no discriminatòria. D'aquesta manera, s'ha aconseguit garantir que les empreses adjudicatàries paguin un salari superior als 1.000 euros.

03/09/2017 11:13 h

Ajuntament de Barcelona

En un dels casos, l’adjudicació de la licitació permetrà que els treballadors, que ja estaven prestant el servei, passin a cobrar, de mitjana, un 35% més. En l’altre cas, garantirà que percebin un salari que serà un 25% superior a l’establert en el conveni de referència.

Aquests dos processos de licitació pública els han guanyat empreses o entitats d’economia social de Barcelona: una unió temporal d’empreses formada per tres fundacions i quatre centres especials de treball.

L’adjudicació ha tingut en compte els criteris socials i laborals definits en el Decret d’Alcaldia aprovat el 24 d’abril passat per l’alcaldessa Ada Colau. L’objectiu és assegurar que la contractació pública sigui una eina perquè els treballadors tinguin salaris dignes, disposin d’estabilitat laboral, tinguin garantida la igualtat de gènere i se’ls donin facilitats per conciliar, quatre eixos que són prioritaris en l’Estratègia per a l’ocupació de Barcelona 2016-2020.

Els plecs de condicions de les licitacions incloïen requisits per potenciar els drets socials i laborals, l’accés al mercat públic a les petites i mitjanes empreses i les oportunitats a entitats de l’economia social i solidària, d’acord amb la nova Guia de contractació pública social de l’Ajuntament.

 

Notícies relacionades