Construcció d'habitatge públic més ràpida, ecològica i eficient a Sant Martí

Oberta la licitació per fer 212 pisos de lloguer assequible i dotacional a través de la construcció industrialitzada en quatre solars dels barris de la Verneda i la Pau i del Besòs i el Maresme

20/10/2020 08:52 h

Ajuntament de Barcelona

Ha estat convocada la licitació de projectes per construir habitatge públic amb noves tècniques industrialitzades que permetin reduir el temps d’execució de les obres i minimitzar l’impacte ambiental dels materials de construcció. Seran fins a 212 pisos ubicats en quatre solars dels barris de la Franja Besòs de Sant Martí que, a diferència dels APROP, es destinaran a habitatge permanent.

ELS 212 HABITATGES DE LLOGUER PROTEGIT I DOTACIONALS
El Besòs i el Maresme
C. de Pallars, 477 (3928 m2 – 43 habitatges)
C. del Marroc, 180 (4454 m2 – 45 habitatges)
La Verneda i la Pau
C. de Binèfar, 22 (2900 m2 – 24 habitatges)
Ptge. d’Arriassa / Ca n’Oliva (3800 m2 – 70 habitatges)

Amb aquesta licitació, l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) impulsa l’habitatge fabricat i muntat. Als plecs publicats, la qualitat arquitectònica i la reducció dels terminis de construcció, del consum energètic i de les emissions de CO2 associats a la fabricació de materials constitueixen el 85% del pes de la puntuació. Per tant, és el que més es valorarà a l’hora d’escollir les empreses que tiraran endavant els projectes.

Els treballs de construcció es faran als tallers o fàbriques i posteriorment s’acoblaran a l’obra per tal de reduir els terminis d’execució de les obres. A les obres de construcció d’habitatges convencionals, el termini d’una promoció és d’uns 53 mesos, mentre que amb el sistema industrialitzat es faran en un màxim de 37 mesos.

El pressupost municipal per construir aquests habitatges industrialitzats és de 20,4 milions d’euros, una xifra que pot variar un cop es licitin els projectes d’acord amb les ofertes econòmiques de les empreses guanyadores. També podrà variar el nombre final de pisos.

En marxa més habitatge públic

Amb aquest projecte d’habitatge de lloguer públic industrialitzat, les altres 54 promocions que s’estan impulsant actualment a la ciutat i les que es començaran en els propers mesos, l’IMHAB preveu construir un total de 7.915 pisos.