Continua la transformació de la Meridiana, ara fins a Navas

La remodelació de l’avinguda Meridiana per convertir-la en un eix cívic amb més espai per anar a peu i en bicicleta, més verd i connexions millors per desplaçar-se entre barris continua amb el tram entre el carrer de Mallorca i l’àmbit de Navas de Tolosa - Josep Estivill. L’actuació preveu crear una mitjana central amb un carril bici i vegetació, reduir els carrils de circulació a tres per sentit i reservar les voreres per als vianants. La intervenció comença el 6 d’abril i durarà un any.

23/03/2021 20:31 h

Ana Martínez Medina

El tram Mallorca – Josep Estivill de l’avinguda Meridiana, de mig quilòmetre, tindrà:

  • Una mitjana central de més de 9 metres d’amplada: un carril bici de doble sentit de 4,3 metres amb parterres i arbrat a banda i banda.
  • Reducció de l’espai per al vehicle privat: dos carrils de circulació per sentit, un menys que actualment, i un carril bus per sentit.
  • Voreres d’ús exclusiu per als vianants: l’eliminació dels carrils bici que actualment hi ha a la vorera alliberarà l’espai per anar a peu i permetrà ubicar-hi parterres nous.

L’increment de verd inclou plantar 108 arbres i 3.500 metres quadrats de parterres en total.

A més, l’actuació preveu suprimir un carril de sortida al tram València-Mallorca, la secció de la Meridiana ja remodelada, perquè des de les Glòries fins a Josep Estivill la composició de l’avinguda sigui uniforme amb tres carrils per sentit.

Més enllà de Josep Estivill

La transformació de la Meridiana no s’aturarà a l’àmbit Navas de Tolosa – Josep Estivill. L’objectiu és continuar la remodelació fins al passeig de Fabra i Puig.

Al llarg de l’any es definirà el projecte executiu, per tal que les obres puguin començar l’estiu del 2022.

Notícies relacionades