A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Continua la transformació de la Meridiana, ara fins a Navas

La remodelació de l’avinguda Meridiana per convertir-la en un eix cívic amb més espai per anar a peu i en bicicleta, més verd i connexions millors per desplaçar-se entre barris continua amb el tram entre el carrer de Mallorca i l’àmbit de Navas de Tolosa - Josep Estivill. L’actuació preveu crear una mitjana central amb un carril bici i vegetació, reduir els carrils de circulació a tres per sentit i reservar les voreres per als vianants. La intervenció comença el 6 d’abril i durarà un any.

23/03/2021 20:31 h

Ana Martínez Medina

El tram Mallorca – Josep Estivill de l’avinguda Meridiana, de mig quilòmetre, tindrà:

  • Una mitjana central de més de 9 metres d’amplada: un carril bici de doble sentit de 4,3 metres amb parterres i arbrat a banda i banda.
  • Reducció de l’espai per al vehicle privat: dos carrils de circulació per sentit, un menys que actualment, i un carril bus per sentit.
  • Voreres d’ús exclusiu per als vianants: l’eliminació dels carrils bici que actualment hi ha a la vorera alliberarà l’espai per anar a peu i permetrà ubicar-hi parterres nous.

L’increment de verd inclou plantar 108 arbres i 3.500 metres quadrats de parterres en total.

A més, l’actuació preveu suprimir un carril de sortida al tram València-Mallorca, la secció de la Meridiana ja remodelada, perquè des de les Glòries fins a Josep Estivill la composició de l’avinguda sigui uniforme amb tres carrils per sentit.

Més enllà de Josep Estivill

La transformació de la Meridiana no s’aturarà a l’àmbit Navas de Tolosa – Josep Estivill. L’objectiu és continuar la remodelació fins al passeig de Fabra i Puig.

Al llarg de l’any es definirà el projecte executiu, per tal que les obres puguin començar l’estiu del 2022.

Notícies relacionades