Balanç de l'acord de col·laboració entre Amman i Barcelona en matèria d'accessibilitat

Aquest nou viatge de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat a la capital de Jordània evidencia l'avenç positiu de l'acord entre ambdues ciutats.

11/10/2021 17:53 h

barcelona.cat

Ja fa sis anys que l’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i  de la mà de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, treballa per ajudar ciutats com Amman a millorar l’accessibilitat en la seva planificació urbanística i el seu disseny urbà.

En aquesta nova visita a la ciutat d’Amman s’han analitzat els resultats del treball realitzat  durant aquests anys visitant dos projectes a la ciutat d’Amman en els quals s’han incorporat per primer  cop criteris d’accessibilitat  i  disseny universal. Aquesta tasca s’ha pogut  realitzar partir de la col·laboració tècnica entre els treballadors municipals d’ambdues ciutats en un treball on la cooperació internacional se centra principalment en la transferència de coneixement.

En primer lloc s’ha visitat el carrer Jabal Al Hussein on s’ha dut  a terme una intervenció urbanística per ampliar les voreres i fer-les completament accessibles. En segon lloc s’ha visitat el nou edifici  municipal del districte Wadi Sir, on s’han aplicat  igualment criteris d’accessibilitat  universal. Ambdós projectes són pioners a la ciutat  d’Amman en matèria d’accessibilitat.

Més enllà dels resultats concrets molt  positius de les dues intervencions, destaca el fet  que els criteris implementats en matèria d’accessibilitat a Jabal Al Husein i  Wadi  Sir, seran a partir d’ara requisits imprescindibles en les noves actuacions urbanístiques a la ciutat, segons asseguren els tècnics municipals jordans.

La delegació de l’Ajuntament de Barcelona ha visitat també els camps de refugiats palestins d’Al Ba’qa i Talbieh. Es tracta d’una primera presa de contacte per explorar possibles vies de col·laboració tècnica amb la voluntat de millorar  la situació de les persones amb discapacitat  que habiten en aquests camps.

D’aquesta manera, l’IMPD continua aportant la seva expertesa tècnica en accessibilitat i ajudant que la inclusió formi part de l’ADN de la capital jordana. A més, aquest acord de cooperació reforça llaços entre pobles i aconsegueix millors condicions de vida per als habitants més vulnerables.