Conveni de col·laboració amb Kíiv per enfortir vincles de ciutat a ciutat

L’alcaldessa, Ada Colau, i l’alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, han signat un acord de col·laboració per donar-se suport mutu, durant els propers tres anys, en diversos àmbits com la tecnologia, l’educació, la salut, les arts i la cultura, el transport, el turisme i la seguretat pública.

25/09/2022 18:02 h

Ajuntament de Barcelona

L’acord permetrà acceptar els reptes que afronten tant Barcelona com Kíiv i té l’objectiu de contribuir a la prosperitat i al desenvolupament de les relacions amistoses entre les dues ciutats.

Ajuts d’emergència

Des de l’inici del conflicte a Ucraïna, Barcelona ha destinat 354.000 euros d’emergència a cinc projectes que treballen sobre el terreny en l’atenció a les víctimes civils de la guerra. ACNUR, Creu Roja, Farma Mundi, Pallassos sense Fronteres i UNICEF van ser les entitats seleccionades en la convocatòria d’urgència que va llançar l’Ajuntament coincidint amb l’inici de l’atac de l’exèrcit rus contra Ucraïna.

A més, al juny es va organitzar l’enviament d’equipament i material especialitzat per a tasques d’extinció d’incendis i rescat de persones, en coordinació amb els Bombers de Barcelona, el Consolat d’Ucraïna a Barcelona, el Sistema Estatal d’Emergència Ucraïnès i la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional.

Kíiv, ciutat convidada a la Mercè del 2023

La capital ucraïnesa serà la convidada de la Mercè del 2023, tal com es va aprovar a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports del mes d’abril i va acceptar l’alcalde ucraïnès.

Des de l’any 2007, amb Medellín, Barcelona convida cada any a la seva festa major una ciutat amb la qual manté vincles especials amb l’objectiu de presentar-ne l’escena artística contemporània. En la propera festa municipal es teixirà un pont de cultura que vol plantar cara a la guerra.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades